U MAJU OTVARANJE NAJVEĆEG KINESKOG TRŽNOG CENTRA: Obeležen završetak prve faze izgradnje evroazijskog šoping mola na Novom Beogradu

E.B.T.

02. 08. 2023. u 15:58

NAJVEĆI kineski tržni centar u ovom delu Evrope, "Evroazija trejding centar", biće otvoren u maju naredne godine u Beogradu i predstavljaće simbol prijateljstva i saradnje Kine i Srbije. Ovo je izjavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na današnjoj ceremoniji povodom završetka prve faze izgradnje centra.

У МАЈУ ОТВАРАЊЕ НАЈВЕЋЕГ КИНЕСКОГ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Обележен завршетак прве фазе изградње евроазијског шопинг мола на Новом Београду

Foto: Ministarstvo

- "Evroazija trejding centar" je pri kraju, završena je glavna konstrukcija i sam centar će biti pušten u rad u maju naredne godine - rekao je Vesić. - Reč je o 34.715 kvadrata i biće najveći kineski centar u ovom delu Evrope. Osim toga, govori koliko napreduju odnosi Srbije i Kine, kao i da oni nisu vezani samo na izgradnju brzih puteva i saobraćajnica.

Podsetimo, nakon požara u bloku 70 u kojem je u avgustu 2021. godine izgoreo kineski tržni centar, odlučeno je da se na Novom Beogradu izgradi novi i veći. Vesić je podsetio da je jedan od glavnih investitora koji gradi "Evroazija trejding centar" kineska kompanija "Panda", čiji je direktor pomogao Srbiji u trenutku izbijanja pandemije virusa korona. To je, kako je dodao, pokazatelj jedinstva dvaju naroda.

- Kada se desila korona, prvih 50.000 maski koje je Beograd dobio na poklon bile su od kineskih privrednika - naglasio je Vesić. - Kinezi su postali deo našeg društva, žive ovde, njihova deca idu u naše škole, oni su naši državljani, obogatili su naše društvo, koje jeste nastalo kao miks različitih kultura i uticaja. Dolaskom Kineza postali smo bogatiji za nova iskustva i novu kulturu.

On je istakao da će ovaj tržni centar, kao i sve što se bude zajednički gradilo u Srbiji, predstavljati to veliko prijateljstvo dvaju naroda.

Direktor "Evroazija trejding centra" Zou Đunvei rekao je da u Srbiji živi 5.000 Kineza i zahvalio Vladi Srbije i ambasadi Kine u Beogradu što su uvek uz njih u teškim trenucima.

KAPITALNI ZNAČAJ ZA CELU SRBIJU

"EVROAZIJA trejding centar" se gradi u nastavku Ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Imaće dve zgrade, na dva i tri nivoa, ukupno 475 lokala, a vrednost investicije iznosi 40 miliona evra. Kako je ranije istaknuto, novi kineski tržni centar je od kapitalnog značaja ne samo za Novi Beograd, već i za celu Srbiju, jer će se odatle distribuirati proizvodi i u druge gradove naše zemlje. Očekuje se da će pokrenuti ceo lanac poslovanja novih kompanija iz Kine, kao i trgovaca iz Srbije, koji će se na tom mestu snabdevati robom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!