VARNICE IZMEĐU KIJEVA I VARŠAVE: Ukrajina potez Poljske označila kao kategorički neprihvatljiv

Novosti online

29. 04. 2023. u 15:55

PREDSTAVNICIMA Poljske i Evropske unije u Ukrajini prosleđene su protestne note u kojima se ograničavanje uvoza žitarica u zemlje EU opisuje kao "kategorički neprihvatljivo", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te države.

ВАРНИЦЕ ИЗМЕЂУ КИЈЕВА И ВАРШАВЕ: Украјина потез Пољске означила као категорички неприхватљив

Foto: Piksabej

Kako se navodi u saopštenju, takva ograničenja, bez obzira na opravdanje za njih, nisu u skladu sa Sporazumom o pridruživanju između Ukrajine i EU i principima i normi jedinstvenog tržišta EU.

Postoji puni pravni osnov za hitan nastavak izvoza ukrajinske poljoprivredne robe u Poljsku, Rumuniju, Mađarsku, Slovačku i Bugarsku, kao i nastavak nesmetanog izvoza u druge zemlje članice EU, saopštava Ministarstvo Ukrajine.

Poljska i Mađarska, koje su prve pokrenule embargo, navele su da tim potezom žele da zaštite svoje poljoprivrednike, dok je Evropska unija njihov potez ocenila neprihvatljivim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!