CENE STABILNE TREĆU NEDELJU ZAREDOM: Godišnja inflacija u Rusiji usporila na 12,52 odsto

Novosti online

09. 11. 2022. u 19:31

INFLACIJA u Rusiji na godišnjem nivou je 7. novembra usporila na 12,52% sa 12,69% nedelju dana ranije, navodi se u pregledu Ministarstva za ekonomski razvoj „O trenutnoj situaciji cena“.

ЦЕНЕ СТАБИЛНЕ ТРЕЋУ НЕДЕЉУ ЗАРЕДОМ: Годишња инфлација у Русији успорила на 12,52 одсто

Foto Shutterstock

- U prvoj nedelji novembra (od 1. do 7. novembra) inflacija je iznosila 0,01%. Na godišnjem nivou, stopa rasta cena je nastavila da opada i od 7. novembra iznosila je 12,52% na godišnjem nivou - navodi se u dokumentu. 

Prema podacima ministarstva, u nedelji od 1. do 7. novembra stopa rasta cena hrane je smanjena i iznosila je 0,13 odsto posle 0,17 odsto nedelju dana ranije u uslovima usporavanja rasta cena voća i povrća.

- Cene ostalih prehrambenih proizvoda su skoro stabilne treću nedelju zaredom (0,00%). Cene proizvoda od biljnih sirovina (šećer, brašno, testenine i žitarice, hleb i pekarski proizvodi, suncokretovo ulje) su smanjene - navodi se u recenziji.

Istovremeno, u segmentu neprehrambenih proizvoda cene su niže za 0,06%, u turizmu i regulisanim uslugama - za 0,13%.

Prema prognozi Ministarstva za ekonomski razvoj, ove godine se očekuje da će inflacija u Ruskoj Federaciji dostići 12,4%. Dan ranije je šef Ministarstva za ekonomski razvoj Maksim Rešetnjikov rekao da bi inflacija u Rusiji 2022. godine mogla da bude bolja od prognoze, da će biti u rasponu od 12-12,4% - preneo je RT.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo