PRODUŽEN ROK VAŽENJA TURISTIČKIH VAUČERA DO 30. NOVEMBRA: Ogromno interesovanje građana - za sedam dana podeljeno skoro 150.000

Tanjug

07. 07. 2022. u 15:43

VLADA Srbije i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prihvatili su inicijativu udruženja "Moja Srbija" za produženje roka važenja dodatne kvote vaučera za odmor u Srbiji do 30. novembra, saopštilo je danas to udruženje.

ПРОДУЖЕН РОК ВАЖЕЊА ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА ДО 30. НОВЕМБРА: Огромно интересовање грађана - за седам дана подељено скоро 150.000

G.Šljivić

Dodaje se da se u inicijativi navodi da su nove subvencije za odmor u Srbiji izazvale veliko interesovanje, ali su zbog velikog broja vaučera i kratkog roka u kome oni mogu da se koriste, mnogi građani imali probleme pri pronalaženju slobodnog smeštaja, pa je zatraženo produženje roka važenja vaučera.

Vlada Republike Srbije odobrila je 200.000 vaučera u vrednosti od po 15.000 dinara za sve građane koji ispunjavaju predviđene uslove, kao i dodatnih 100.000 vaučera u vrednosti od po 10.000 dinara za one građane koji su ostvarili svoja prava i dobili vaučer od 5.000 dinara u januaru ove godine.

Za sedam dana podeljeno 150.000 vaučera

"Moja Srbija" je saopštila da je za samo sedam dana podeljeno skoro 150.000 vaučera, a mnogobrojni ugostiteljski objekti će, zahvaljujući ovoj akciji, tokom avgusta, septembra i oktobra biti popunjeni do poslednjeg mesta.

- Produžetak akcije do 30. novembra pomoći će građanima da nađu odgovarajući smeštaj i da lakše planiraju svoj odmor u Srbiji, a sa druge strane, pomoći će i ugostiteljima da popune kapacitete tokom novembra, koji je najnepopularniji period za turizam, tokom koga su mnogi objekti potpuno prazni - navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

"Moja Srbija" ističe da domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta i da uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

BONUS VIDEO: 

SENZACIONALNO OTKRIĆE: Naselje iz 9. i 10. veka na granici Kruševca i Trstenika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)