RASTE TRAŽNJA ZA KREDITIMA: Anketa Narodne banke Srbije

B. Ca.

24. 02. 2022. u 19:00

NARODNA banka Srbije objavila je Anketu o kreditnoj aktivnosti banaka u poslednjem kvartalu prošle godine, a podaci su prikupljani od 10. do 24. januara 2022. godine iz 21 banke koje posluju u našoj zemlji.

РАСТЕ ТРАЖЊА ЗА КРЕДИТИМА: Анкета Народне банке Србије

Foot: Novosti

 Prema mišljenju banaka, tražnja privrede i stanovništva za kreditima nastavila je da se povećava, a dalji rast očekuje i ove godine.  Banke su ocenile da su kreditni standardi stanovništvu ublaženi i da se to prvenstveno odnosilo na dinarske kredite, dok su standardi na devizno indeksirane kredite ostali nepromenjeni. Zapaženo je da su pooštreni standardi po kojima su odobravani krediti privredi u devizama, dok su standardi za dinarske kredite ostali nepromenjeni. 

Veći broj banaka izjasnio se da je tražnja za dinarskim kreditima povećana u većoj meri u odnosu na devizno indeksirane kredite, kao i za dugoročnim u odnosu na kratkoročne kredite. Istovremeno, tražnja poljoprivrednika za kreditima  je smanjena, što jeverovatno posledica delovanja sezonskih faktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!