Act4Women - program podrške preduzetnicama

Novosti online

20. 10. 2023. u 09:44

U PRIVREDNOJ komori Srbije predstavljen je program podrške "Act4Women", koji je usmeren na podršku preduzetnicama u početnoj fazi biznisa kroz pružanje besplatnih obuka, digitalnih alata, pravnih saveta, mentoring i monitoring poslovanja.

Act4Women - програм подршке предузетницама

Foto: PKS

Prijave za program traju do 23. oktobra, a izbor 10 preduzetnica koje će dobiti besplatne pakete podrške biće objavljen 26. oktobra kada će na Belom dvoru biti održana i modna revija brenda "Helena Scrittore".

Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS), Branislava Simanić istakla je da  PKS kontinuirano podržava žensko preduzetništvo u Srbiji, kao i da je komora podržala incijativu  "Act4Women", koju su pokrenule članice Sekcije za žensko preduzetništvo. Dodaje da žensko preduzetništvo predstavlja snažan resurs novog zapošljavanja, kao i da je oko 35 odsto preduzeća i preduzetničkih radnji u vlasništvu žena.

- Upravo iz tih razloga smo pre pet godina u PKS formirali Sekciju za žensko preduzetništvo koje okuplja veliki broj naših preduzetnica - izjavila je Simanić.

Državni sekretar Ministarstva privrede Milan Čukić istakao da je u toku javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini.

- Kada govorimo o ženskom preduzetništvu govorimo o stvaranju novih radnih mesta, ali isto tako govorimo i o inovativnosti i kreativnosti poslovnih ideja koje žene realizuju - rekao je Čukić.

Izvršna direktorka i osnivač "Dress for Success Serbia", Sandra Abramović ističe da je cilj da se žene podrže kroz jedan vid poslovnog oblačenja i pozvala zainteresovane da se prijave na Program podrške Act4Women."Imamo već 55 prijavljenih žena koje su u ranom razvoju preduzetništva", rekla je Abramović.

Kreatorka i osnivač modnog brenda "Helena Scrittore" Jelena Buha kaže da je njena kolekcija inspirisana uspešnom i poslovnom ženom i da joj je stalo da pruži podršku preduzetnicama koje su u ranoj fazi poslovanja.

- Naziv inicijative Act4Women ukazuje na potrebu da se svi zajedno aktiviramo i podržimo žensko preduzetništvo. Moja kolekcija namenjena je jednoj jakoj i sposobnoj poslovnoj ženi, ženi koja može sve - rekla je Buha.

Foto: PKS

Inicijativu "Act4Women" podržali su Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije, Poverenici za zažtitu ravnopravnosti, Gradska opština Stari grad,  Evropska mreža preduzetništva i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima