Turistički poslenici Izraela posetili Beograd

Promo

26. 04. 2023. u 17:09

- IZRAEL je izuzetno bitno tržište za naše receptivne agencije.

Туристички посленици Израела посетили Београд

Foto: PKS, TOB

S obzirom na promociju Beograda koju smo organizovali prošlog leta u Tel Avivu sa delegacijom od 15-ak hotela i agencija, pa je upravo završena studijska poseta grupe izraelskih turoperatera Beogradu bila prirodan nastavak u procesu povezivanja i promocije - kaže Tijana Maljković, sekretar Udruženja za tirizam Privredne komore Srbije i dodaje da je saradnja već počela i manje grupe dolaze u Beograd na produženi vikend, ali do kraja godine očekuje se značajan porast broja gostiju.

Izraelski turisti su izuzetni gosti, zainteresovani za tradiciju, kulturu i istoriju, ali i za  kvalitetnu ugostiteljsku uslugu. Udruženje za turizam Privredne komore Srbije je stalni partner turističkih organizacija Beograda i Srbije u promociji destinacija i povezivanju predstavnika turističke industrije, ukazala je Maljković.

Studijsku posetu za grupu najznačajnijih turoperatora iz Izraela, koji će od sada izraelskim turistima nuditi putovanja u našu zemlju, organizovali su povodom uspostavljanja direktnih linija  između Tel Aviva i Beograda, Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Er Srbijom i Privrednom komorom Srbije.  

- Destinacije ne čine samo lepe zgrade i turističke atrakcije, destinacije čine ljudi, a ono što smo mi uspeli da osetimo i doživimo u Beogradu, uz divna mesta i hranu, je neverovatna energija i gostoljubivost koja je izuzetno važna svakom turisti. - rekao je Mark Feldman, direktor najveće i najstarije agencije u Izraelu, Diesenhouse, na poslovnim susretima sa srpskom turističkom privredom.

Vlasnici, direktori i menadžeri agencija Diesenhaus, Kan Tayarut, Genesis Tours, Massaot, Travelor Ltd i Nesher Tours, sastali su se sa predstavnicima domaćih agencija Balkan Holidays, Glob Metropoliten Tours, Wild Serbia, Robinson, Hedonic i Talas Travel, kako bi dogovarali poslovnu saradnju. Izraelskim gostima nove nove mogućnosti za putovanja letovima Er Srbije predstavili su Miodrag Popović, direktor TOB, Olga Stojanović, menadžer u TOS, ŽeLjko Stojčić, Er Srbija i Tijana Maljković. Značajan doprinos organizaciji ove posete dalo je i Predstavništvo PKS u Izraelu.


"S obzirom na ogromno interesovanje za studijsku posetu, bio sam u prilici da predložim najadekvatnije tur-operatere koji će doprineti povećanju noćenja izraelskih turista u našoj prestonici, ali i zemlji uopšte. Prilika se pojavila kada je Er Srbija obnovila četiri  direktna leta sedmično, čime se uvećao broj od dva postojeća leta izraelske avio-kompanije Arkia (Arkia), između aerodroma Ben-Gurion (Ben-Gurion, TLV) i Nikola Tesla. Intenziviranje avio-veza doprineće konkurentnosti Beograda među komparativnim destinacijama centralne i južne Evrope. Očekuju nas temeljni proračuni, koji svakako mogu da budu zamajac pred jesenje jevrejske praznike", rekao je Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva PKS u Jerusalimu i počasni konzul u Izraelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)