ŠNAJDER ELEKTRIK: Decenija podrške mladim talentima i lokalnoj zajednici

Novosti onlajn

10. 04. 2023. u 11:37

KOMPANIJA Šnajder elektrik (Schneider Electric) posluje u Srbiji i Crnoj Gori, duže od dve decenije. Šnajder elektrik hab u Novom Sadu i Šnajder elektrik u Beogradu zajedno zapošljavaju više od 900 ljudi, mahom inženjera i programera među kojima je veliki broj upravo nekadašnjih stipendista ove kompanije.

ШНАЈДЕР ЕЛЕКТРИК: Деценија подршке младим талентима и локалној заједници

Foto: PKS

- Tri osnovne stvari u našem CSR (siesar) programu čine stipendiranje studenata tehničkih fakulteta. Tu je i Centar za mlade talente gde pružamo besplatnu nastavu za svu decu od petog razreda osnovne škole do završetka srednje škole, iz matematike i programiranja. I na kraju CSR program „Pravo na saznanje“ koji su oblikovali naši zaposleni u okviru koga pomažemo bolnice, škole, obdaništa, u okviru tog programa smo u Novom Sadu prošle godine donirali dečije igralište - ističe Dragoljub Damljanović, direktor Razvojnog centra Šnajder elektrik haba u Srbiji.

Foto: PKS

Glavne smernice svih ovih akcija jesu da naše okruženje bude otvoreno za nova saznanja i inovacije, da naša i sva deca imaju lepo detinjstvo, da vrtići i škole budu mesto gde će imati dobre uslove za učenje i razvoj, da bolnice i porodilišta imaju adekvatnu opremu i da naše okruženje bude zeleno i održivo, poručuju iz ove kompanije.

Biznis ran i Trka za šume

Šnajder elektrik je i sponzor najvećeg sportsko - poslovnog događaja u zemlji Biznis ran u okviru kojeg se održava i Trka za šume. Samo kroz ovu akciju, podržali su sadnju drveća gde su u 2022. godini, donirali najveći broj stabala – 100 sadnica i tako doprineli ozelenjavanju Srbije.

„Naše aktivnosti na polju društveno odgovornog delovanja, najvećim delom usmerene na decu i omladinu upravo zato što verujemo da to vodi održivosti na dugi rok i da smo svi zajedno dužni da edukujemo i usmerimo našu decu da budu spremna za izazove koji ih čekaju u budućnosti, ali i na zaštitu životnog okruženja verujući u to da planetu koju imamo treba da tretiramo onako kako i zaslužuje – a to je da bolju nemamo i drugu nećemo dobiti“, poručuje Damljanović.

Foto: PKS

- Kao jedna od najodrživijih kompanija na svetu, celokupan naš portfolio u službi je održivih rešenja, kako za nas, tako i za naše partnere kao i zajednice u kojima poslujemo. Održiva rešenja nisu samo u osnovi naših proizvoda i usluga, već su u osnovi i naših poslovnih procesa, odnosa prema zaposlenima, lokalnoj zajednici i životnoj sredini uopšte - dodaje Damljanović.

Svaka kompanija, bez obzira na veličinu, mora se ponašati odgovorno prema ljudima koje zapošljava, nudeći im odgovarajuće uslove za razvoj i učenje, ali i da neguje odgovornost prema zajednici u kojoj posluje. Zaštita životne sredine je u srcu poslovanja Šnajder elektrika, dok je pravo na igru i mogućnost kvalitetne edukacije imperativ za svako dete, navode u kompaniji. Veliki broj inicijativa iz spektra društvene odgovornosti, dolazi upravo od zaposlenih koji su predlagači i nosioci brojnih uspešno realizovanih projekata. Fokus je na finansijskim ulaganjima i volonterskom radu zaposlenih.

Foto: PKS

6.000 polaznika Centra za mlade talente i 700 studenata stipendista

„Verujući da budućnost može da se održi jedino ako budemo kontinuirano ulagali u decu, mi smo našu pažnju usmerili na decu širom Srbije i to od najranijih pa sve do studentskih dana. Kroz Centar za mlade talente (CMT) u protekloj deceniji prošlo je više od 6.000 polaznika iz cele Srbije koji su se besplatno edukovali u oblasti programiranja i matematike. Pored toga, osnovali smo program stipendiranja za studente tehničkih fakulteta gde stiču profesionalne veštine, imaju mogućnost da sarađuju sa mentorima i primaju finansijsku pomoć. U dosadašnjoj praksi imali smo preko 700 studenata, od kojih su oko 300 sada naše kolege“, navodi Damljanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)