ZA ONE KOJI POŠTUJU ETIKU I ZAPOSLENE: Otvoren deveti konkurs za Nacionalnu nagradu Đorđe Vajfert 2022

V.N.

30. 11. 2022. u 12:00

PRIVREDNA komora Srbije pozvala je kompanije da konkurišu za „Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2022“. Konkurs je otvoren do 30. decembra.

ЗА ОНЕ КОЈИ ПОШТУЈУ ЕТИКУ И ЗАПОСЛЕНЕ: Отворен девети конкурс за Националну награду Ђорђе Вајферт 2022

Foto: PKS

Mogu da se prijave sva privredna društva i organizacije koja su u svoje poslovanje ugradila principe društvene odgovornosti i na etičan, transparentan i održiv način vode brigu o zaposlenima i ljudskim pravima, zaštiti životne sredine, zajednici u kojoj posluju, tržištu i imovini.

Potrebno je da privredno društvo odabere konkretan primer dobre prakse (projekat) realizovan u prethodne dve godine i da što detaljnije popuni Upitnik koji je dostupan na dop.pks.rs. Putem istog linka se vrši prijavljivanje zainteresovanih kompanija i organizacija.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert Privredna komora Srbije dodeljuje još od  2007. godine.

Ovu nagradu od ostalih u ovoj oblasti izdvaja njena jedinstvena metodologija i celovit pristup, čime se na ravnomeran način tretiraju najznačajniji aspekti održivog poslovanja: odnos prema zaposlenima, odnos prema životnoj sredini, aspekt tržišta, aspekt imovine i kapitala i odnos prema zajednici.

Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a