NAJVEĆI SVETSKI BIZNISI OTVARAJU VRATA SRBIJI: Loreal, Ineos, Teradata, Celonis... neke su od brojnih korporacija koji su bili u Beogradu

PKS

03. 10. 2022. u 20:35

DVODNEVNI InterConnect Executive Summit okupio je u Beogradu neka od najznačajnijih imena svetskog biznisa, predstavnike velikih međunarodnih korporacija i gotovo 200 domaćih i regionalnih kompanija, najviše iz sektora metalske, elektro i drvne industrije, farmacije i medicine, ali i finansijskog sektora, saobraćaja, agrara...

НАЈВЕЋИ СВЕТСКИ БИЗНИСИ ОТВАРАЈУ ВРАТА СРБИЈИ: Лореал, Инеос, Терадата, Целонис... неке су од бројних корпорација који су били у Београду

Marko Čadež

Stanje svetske ekonomije danas, prognoze budućih privrednih trendova iz perspektive velikih kompanija, rešavanje problema u dobavljačkim lancima, digitalizacija poslovanja i nove ideje za prevazilaženje globalne krize, samo su neke od tema koje će razmatrati čelni ljudi domaćeg i svetskog biznisa.

Foto PKS

„Za razliku od uobičajenih konferencija na kojima se diskutuje o aktuelnim temama, biznis konferencija Interkonekt donosi nešto novo, jer će naše kompanije spojiti sa direktorima najvećih multinacionalnih kompanija iz Evrope i sveta koje traže nove dobavljače, usluge i poslove“, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6).

Foto PKS

Marko Čadež

Šansa za nova partnerstva

Glavni grad Srbije biće dva dana centar top menadžmenta multinacionalnih kompanija čiji ukupni godišnji obrt premašuje 50 milijardi evra. B2B sastanci srpskih privrednika biće odlična prilika za internacionalizaciju domaćih firmi i ulazak u partnerstvo i nove projekte sa inostranim kompanijama.

Foto PKS

Oliver Frile

„Konferencija će biti prilika da se naši privrednici sretnu sa menadžerima tih kompanija koji odlučuju sa kim će raditi i da dođu do novog posla. Od velikih kompanija, između ostalih, očekujemo predstavnike Celonisa, Loreala, Teradate, Zentis grupe, Ineos automotive...", naveo je Čadež.

Samit će biti odlična prilika da se naša preduzeća povežu sa globalnim biznis igračima.

Aleksandar Vratonjić Gligorijević, direktor marketinga TeleGroup:

„InterConnect Executive Summit je odlična prilika da se lokalni igrači pokažu na drugim većim tržištima zapada i sveta, i ovakav događaj je sjajan trenutak da se uspostave inicijalne konekcije kako bi se našao idealan međunarodni partner. TeleGroup na ovakvim događajima traži kompanije koje su veliki međunarodni koncerni i svakog ko je sa nama željan da otvori nova tržišta“.

Foto PKS

Jasr Hanli

Milan Protić: Oldrati Gomma line, generalni direktor:

„Predavači iz sveta će na Samitu govoriti o važnim temama, lancima snabdevanja i digitalnoj transformaciji. Učestvujući na svetskom tržištu mi ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da ne budemo konkurentni. Ko propusti šansu verovatno neće moći da izdrži konkurentsku utakmicu“. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)