ZAJEDNO DO VIŠE POSLA: Prekogranična saradnja Srbije i BiH

PKS

03. 03. 2022. u 10:08

PREDUZEĆA iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije prekograničnog područja Zlatiborskog okruga i Sarajevske makroregije moći će u narednih godinu i po dana da učestvuju u seminarima i radionicama za razvoj alata za procenu tržišta i poboljšanje inovacijskih kapaciteta, izradu strategija za brendiranje proizvoda i izvoz, a nezaposleni da se dodatno obuče i povežu sa potencijalnim poslodavcima u dve države.

ЗАЈЕДНО ДО ВИШЕ ПОСЛА: Прекогранична сарадња Србије и БиХ

Foto Promo

RPK Zlatiborskog upravnog okruga, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i Centar za edukaciju i podizanje svesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-Energis, realizuju projekat „Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja – ENHANCE” koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i BiH.

„Zbog nedostatka kvalifikovane radne snage, pored povezivanja privrednika, veliki akcenat će se staviti i na jačanje veština nezaposlenih lica. Aktivno će učestvovati u realizaciji projekta kroz različite radionice i seminare. Cilj je da steknu znanja i veštine koje će im pomoći da bolje odgovore zahtevima poslodavaca“, kaže Ana Lapčević, direktorka RPK Užice.

U projekat će biti uključeno 90 firmi, po 45 iz Zlatiborskog okruga i iz Sarajevske mikroregije, odnosno, po 15 firmi iz svakog od tri sektora iz obe države, kao i minimalno 90 zaposlenih i 40 nezaposlenih.

Početkom marta održaće se prezentacija nalaza istraživanja o regionalnom inovacionom statusu. Na sastanku očekuje se prisustvo 50 firmi iz obe regije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku