STIŽU REŠENJA O UMANJENJU NAKNADE ZA ODVODNJAVANJE: Vlada ispunila obećano

E.B.T.

07. 12. 2023. u 11:53

POLjOPRIVREDNICIMA u Srbiji počela su da stižu rešenja u kojima je utvrđen umanjen iznos naknade za odvodnjavanje za 50 odsto za ovu godinu, i ukidanju ove naknade od 1. januara 2024. godine. Ovo je potvrđeno resornom Ministarstvu i udruženjima poljoprivrednika Vojvodine koji su ova rešenja dobili.

СТИЖУ РЕШЕЊА О УМАЊЕЊУ НАКНАДЕ ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ: Влада испунила обећано

Foto S.K.

Na nedavnom sastanku predstavnika ovih udruženja , ministarke Jelene Tanasković i premijerke Ane Brnabić koji je održan u Kisaču jedan od zahteva koji su poljoprivrednici izneli je i realizacija ove tačke iz sporazuma potpisanog u maju.

Vode Vojvodine kao nadležna institucija za sprovođenje ove izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, počela je da putem elektronske pošte šalje rešenja o umanjenju za ovu godinu i ukidanju za narednu, a rok za plaćanje je 15 dana. Ukoliko ne plate u predviđenom roku, obračunavaće se zatezna kamata.

Kako je ranije saopšteno iz ministarstva, naknade za odvodnjavanje za 2023. umanjuju se za 50 odsto vlasnicima, odnosno korisnicima zemljišta i objekata na melioracionom području određenom u skladu sa zakonom, i oni od 1. januara naredne godine neće biti obveznici plaćanja te naknade. Ovo je propisano izmenama i dopunama Zakona o naknadama zakorišćenje javnih dobara koji je stupio na snagu 4. novembra ove godine.

Precizira se da se umanjenje plaćanja za 2023. odnosi na zemljišta upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, objekte upisane u Centralni registar objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje bezbednost hrane, ako su istovremeno upisane i u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i na objekte upisane u Registar odobrenih objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo ako je istovremeno objekat upisan i u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!