MINISTARKA TANASKOVIĆ U BADOVINCIMA: Posetila gazdinstvo mlade poljoprivrednice Snežane (FOTO)

Novosti online

18. 11. 2023. u 14:04

JELENA Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. danas je u Badovincima obišla gazdinstvo mlade poljoprivrednice Snežane Paunić.

МИНИСТАРКА ТАНАСКОВИЋ У БАДОВИНЦИМА: Посетила газдинство младе пољопривреднице Снежане (ФОТО)

Foto: Novosti

- Sneža nas je sačekala, mlada poljoprivrednica sa ozbiljnim poljoprivrednim iskustvom, radom, sa farmom od 700 svinja, nekoliko hektara zemlje koju obrađuje, dva hektara krompira, hektarom kupusa. Kako kaže deca su je naterala da ide u modernizaciju, tako da je konkurisala za traktor, koji je i kupila preko sredstava iz ministarstva, i ide dalje u modernizaciju. Ovo mesto je poznato po uzgoju svinja. Ja sam imala razgovor sa našim poljoprivrednimm proizvođačima , i svi oni su u svinjarstvu. Ovo mesto ima najveći broj svinja u Srbiji i moramo naći način kako ćemo njima pomoći da mogu da nastave svoj rad, jer su zbog afričke kuge svinja koja nas je zadesila tokom leta, morali su da isprazne svoje farme - kazala je ministarka te dodala da slede razgovri i dogovori oko toga kako će poljoprivrednici prevazići ovaj problem i nastaviti da se bave onim poslom kojim najviše vole, za koji su se opredelili i rade najbolje.

Foto: Novosti

Snežana Paunić, koja je bila domaćin ove posete kazala je da je veoma zadovoljna, te da im je ministarka izašla u susret u velikoj meri.

- Mi ovde gajimo stoku, svinje i goveda. Bavimo se i proizvodnjom krompira i kupusa za jesenje potrebe. Dobili smo subvencije na koje smo konkurisali. Uglavnom smo i ostvarivali sve subvencije od države, treba malo da se potrudimo, i da mladi ljudi shvate da radom i trudom moraju malo više da uđu u priču o subvencijama i da se potrude, i da sve može da se ostvari - kazala ja Paunić.

Kako je rekla, ona je konkurisala na projekat "50-40-10" Svetske banke, i dobili su traktor.

Foto: Novosti

- Posle toga smo konkurisali za subvencije za povraćaj za mašine, dobili smo rasipač i prskalicu, to smo ostvarili pre neki dan  i jako sam zahvalna ispred svih poljoprivrednika koji su uglavnom ostvarili subvencie, sa našeg kraja - istakla je Paunić, te poručuje kako će im nova mehanizacija veoma pomoći, i vremenski ali i u kvalitetu onoga što proizvode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave