"OKUSI TRADICIJU": Ministarska Tanasković na otvaranju 2. nacionalnog sajma hrane i pića u Skoplju (FOTO)

Novosti online

07. 10. 2023. u 11:59

JELENA Tanasković, ministarka šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede, prisustvovala je otvaranju 2. nacionalnog sajma hrane i pića "Okusi tradiciju", u Severnoj Makedoniji.

ОКУСИ ТРАДИЦИЈУ: Министарска Танасковић на отварању 2. националног сајма хране и пића у Скопљу (ФОТО)

FOTO: Novosti

Ministarka Tanasković se na početku obraćanja u Skoplju zahvalila na pozivu, te pozdravila predsednika Vlade Severne Makedonije, Dimitra Kovačevskog i ministra šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede S. Makednije Ljupča Nikolovskog.

FOTO: Novosti

- Nadam se da ćemo se uskoro družiti u Beogradu na "Open Balkanu" na velikom sajmu koji priređujemo od 16 - 19. novembra. Želim da kažem koliko je bitno da regionalno sarađujemo, pogotovo za sve vas male proizvođače koji ste danas ovde, i koji širite  i čuvate tradiciju, i uz svaku teglu i flašu koju ste proizveli doneste ono što je najbogatije u našem regionu, a to su naši ukusi, naši stari recepti i naša dobra kuhinja koju treba da negujemo i tradicija koju treba da se širi po celom svetu - poručila Tanasković.

FOTO: Novosti

Ministarka se još jednom zahvalila domaćinima na dosadašnjoj, uspešnoj političkoj, ekonomskoj i bilateralnoj saradnji, te dodala da je ponosna na to što je deo srpske Vlade koja ima priliku da učestvuje u razmeni i prijateljstvu koje već dugo gaji sa Severnom Makedonijom.

Za kraj je poželela uspešan ovogodišnji sajam i još puno takvih.

Očekuje se da će oko 400 malih proizvođača iz zemlje sa preko 2.000 proizvoda učestvovati na 2. nacionalnom sajmu hrane i pića "Okusi tradiciju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)