RASPODELJENO 27 MILIONA DINARA: Kraljevačka lokalna samouprava ulaže u razvoj poljoprivrede

G. ĆIROVIĆ

31. 07. 2023. u 11:13

NASTAVLjAJUĆI da ulaže u razvoj poljoprivrede, kraljevačka lokalna samouprava potpisala je ugovore sa ovdašnjim poljoprivrednim proizvođačima o dodeli sredstava za podsticaje investicijama u fizičku imovinu gazdinstava.

РАСПОДЕЉЕНО 27 МИЛИОНА ДИНАРА: Краљевачка локална самоуправа улаже у развој пољопривреде

G.Šljivić

U okviru Programa podrške sprovođenja poljoprivredne i politike ruralnog razvoja, od predviđenih 30 za ovu namenu utrošeno je nešto više od 27 miliona dinara iz gradskog budžeta, a sredstva je od 124 prijavljenih na Javnom konkursu dobilo 121 poljoprivredno gazdinstvo.

Najviše poljoprivrednika – 71, dobilo je sredstva u sektoru mleko, što podrazumeva investicije u nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa. Za nabavku priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa sredstva je dobilo 35 korisnika, dok je po deset potpisnika ugovora u sektoru voće, grožđe, povrće, pečurke i cveće dobilo sredstva za podizanje ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada, podizanje i opremanje plastenika, nabavku mašina, opreme za navodnjavanje i opremanje sistema protivgradne zaštite. U sektoru pčelarstvo, za nabavku novih pčelinjih društava, kao i opreme, sredstva je dobilo pet poljoprivrednih proizvođača.

G.Šljivć

 

Maksimalan iznos po nosiocu poljoprivrednog gazdinstva bio je 250.000 dinara, a preostali novac iz budžeta, kako saznajemo, biće prebačen za osiguranje useva, životinja i višegodišnjih zasada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)