TIKVA I SUVO VOĆE NAJPRODAVANIJI: Na Badnji dan veoma živo na paraćinskoj pijaci
NA ZELENOJ pijaci u Paraćinu na Badnji dan, veliki pravoslavni praznik, danas je veoma živo, a prolećno sunce izmamilo je na tržnicu i prodavce i kupce.
Foto Z.Rašić
Tikva za pečenje, kao posna poslastica, najtraženiji je proizvod, a cena je 50 dinara parče ili 60 dinara za kilogram.
U velikim količinama kupovalo se i voće, kako sveže - mandarine, pomorandže, banane, tako i suvo. Primat su držale suve šljive i smokve, a na par mesta mogle su se kupiti kajsije i urme.
Ko nije poranio jutros da sam iseče badnjak, još uvek može da ga kupi na pijaci. Cena je od 50 dinara za najmanju hrastovu gračicu, do preko sto, a odlično se prodaju i aranžmani sa zasađenom božićnom pšenicom. Njihova cena je od 100 do 400 dinara.
Preporučujemo
PARAĆINSKI MUZEJ NA INTERNETU: Nova znanja za onlajn pratioce u tri minuta na “Jutjubu”
05. 01. 2021. u 14:06
PRVOROĐENA BEBA DEČAK: U porodilištu u Paraćinu do 3. januara tri novorođenčeta
04. 01. 2021. u 20:33
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)