ZVONE ZVONA NA PRAVOSLAVNIM CRKVAMA: Za spasenje srpske države i naroda (VIDEO)

Novosti online

23. 05. 2024. u 12:04 >> 12:26

ZVONA na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvone tačno u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, za "spasenje srpske države i naroda".

ЗВОНЕ ЗВОНА НА ПРАВОСЛАВНИМ ЦРКВАМА: За спасење српске државе и народа (ВИДЕО)

Foto: Z. Jovanović

Zvona zvone pozivajući "verni svetosavski narod na molitvu, smirenost, međusobnu solidarnost i nepokolebljivost u činjenju dobra, uprkos potpuno lažnim i nepravednim optužbama kojima je izložen u Organizaciji ujedinjenih nacija".

Patrijarh Porfirije pozvao je vernike na molitvu za pravdu i mir.

- Njegova svetost pozvao je pravoslavne vernike da se ujedine u molitvi za pravdu i mir svim narodima, posebno onim sa kojima vekovima delimo zajedničku istoriju sa biblijskom verom u srcu i na usnama - Živ je Gospod naš. Živa će biti i duša naša. Hristos Vaskrse - navodi se u saopštenju.

Crkvena zvona u Zrenjaninu

Kako je i najavljeno, danas tačno u podne, u Zrenjaninu, oglasila su se crkvena zvona u pravoslavnom hramu Crkvi Svetog Uspenja u centru grada, za spas i dušu srpskog roda.

Predsednik Aleksandar Vučić bori se danas u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija za celokupan srpski narod. Vučić predvodi delegaciju Srbije na sednici Generalne skupštine na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici.

Uoči sednice, srpski predsednik poslao je jasnu poruku međunarodnoj zajednici i celom svetu.

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro, koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - poručio je Vučić.

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!