U DZ SAVSKI VENAC BEZ LISTA ČEKANJA Martinović: Na inicijativu predsednika i saradnje sa MDULS renovirana zdravstvena ustanova (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

12. 03. 2024. u 20:01

MINISTAR državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, zajedno sa predsednikom GO Savski venac Milošem Vidovićem i vršiocem dužnosti direktora Doma zdravlja Savki venac dr sci med Zoranom Bekićem, obišao je danas renovirani objekat ove zdravstvene ustanove, čiju je rekonstrukciju MDULS podržalo sa 20 miliona dinara.

У ДЗ САВСКИ ВЕНАЦ БЕЗ ЛИСТА ЧЕКАЊА Мартиновић: На иницијативу председника и сарадње са МДУЛС реновирана здравствена установа (ФОТО)

Foto: MDULS

Naglasivši da su opredeljena sredstva utrošena na najbolji mogući način, Martinović je poručio da će Dom zdravlja Savski venac i ove godine dobiti finansijsku pomoć Ministarstva u iznosu većem od 16 miliona dinara za projekat investicionog održavanja zdravstvenih ambulanti Doma zdravlja.

Martinović je naglasio da su rekonstrukcijom objekta uslovi rada lekara i medicinskog osoblja olakšani, a pacijentima obezbeđena visoko kvalitetna zdravstvena zaštita, što je, pre svega, rezultat napora, entuzijazma i odgovornog rada direktora i uprave Doma zdravlja i uspešne saradnje sa državnim vrhom. On je dodao da u Domu zdravlja Savski venac više ne postoje liste čekanja za ultrazvučne i preglede mamografom, što je, prema njegovim rečima, do pre nekoliko godina bilo nezamislivo.

Foto: MDULS

- Država, na inicijativu predsednika Republike Aleksandra Vučića, izdvaja ogromna sredstva za sve nivoe zdravstvene zaštite u Srbiji. Trenutno je u toku i javna nabavka medicinske opreme za veliki broj jedinica lokalne samouprave, što govori u prilog tome da je unapređenje zdravstvenog sistema apsolutno jedan od prioriteta državnog vrha - naglasio je Martinović.

Predsednik GO Savski venac Miloš Vidović naveo je da proces rekonstrukcije Doma zdravlja za opštinu i građane Savskog venca znači viši nivo zdravstvene usluge, znatno bolje uslove za rad zdravstvenih radnika i, što je najbitnije, još bolje zadovoljstvo korisnika.

Foto: MDULS

- Kontinuirano ulaganje u zdravstvene ustanove koje sprovodi Vlada Srbije realizuje se putem ovog projekta rekonstrukcije čiji je krajnji cilj kvalitetniji način života i podrška očuvanju zdravlja građana. Do sada smo dosta uradili, obnovili smo medicinsku opremu što je umnogome doprinelo kvalitetnijem i bržem radu. Nastavićemo da ulažemo u rekonstrukciju strateških i vitalnih objekata na teritoriji opštine i dajemo svoj maksimum na unapređenju, kako zdravstvenog tako i ostalih uslova života i rada na teritoriji opštine - poručio je Vidović i podsetio da rukovodstvo Opštine vodi odgovornu zdravstvenu politiku, što potvrđuje činjenica da već devet godina, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa teritorije Savskog venca, organizuje besplatne preventivne preglede za građane.

Foto: MDULS

Direktor Doma zdravlja Savski venac dr sci med Zoran Bekić istakao je da je temeljna rekonstrukcija ove ustanove započeta u maju 2023. godine, uz veliku pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, GO Savski venac i JP „Pošta Srbije“, te da je u prethodnih deset meseci privedeno nameni više od 2.000 kvadratnih metara od planiranih 2.400 kvadrata. U rekonstrukciju objekta uloženo je 26 miliona dinara, što je, prema njegovim rečima, višestruko niže od procenjene vrednosti svih radova.

- Zahvaljujući ovim ulaganjima, i pacijenti i zdravstveni radnici Doma zdravlja Savski venac sada imaju znatno bolje i stimulativnije uslove za rad koje, koliko znam, nemaju ni mnogo veće ustanove višeg ranga u Republici Srbiji. Nov prostor opšte prakse, brojnih specijalističkih službi, radiologije sa novim ultrazvučnim kabinetom i laboratorije sa zanovljenom medicinskom opremom obavezuju da budemo još bolji, brži i uspešniji, na veliko zadovoljstvo naših pacijenata - poručio je direktor, te dodao da je i služba pedijatrije rekonstruisana sredinom 2022. godine, zahvaljujući brojnim donatorima i uz ogromne napore lekara i medicinskog osoblja.

Foto: MDULS

Dom zdravlja Savski venac je savremena zdravstvena ustanova, koja obavlja vanbolničku zdravstvenu delatnost iz oblasti primarne zdravstvene zaštite. Ukupan broj zdravstvenih kartona veći je od 80 hiljada, što umnogome prevazilazi broj stanovnika GO Savski venac.

BONUS VIDEO: LEČE VIRTUELNO - U šabačkoj Opštoj bolnici prvi put korišćena hologramska tehnologija za konsultacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?