"MI NEĆEMO STATI": Kisić Tapavčević - Kolika je briga Đilasa za naše bebe i natalitet, pokazuje stopa fertiliteta 2011. godine

Novosti online

28. 01. 2024. u 14:23

MINISTARKA za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić Tapavčević istakla je da su nove mere pomoći porodicama koje je nedavno najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od velikog značaja, te da će Srbija nastaviti da pomaže roditeljima, pogotovo uzevši u obzir značajan porast fertiliteta u odnosu na period 2011. godine.

МИ НЕЋЕМО СТАТИ: Кисић Тапавчевић - Колика је брига Ђиласа за наше бебе и наталитет, показује стопа фертилитета 2011. године

Tanjug

Ona se na društvenoj mreži instagram oglasila sledećim rečima:

- Kolika je briga Dragana Đilasa za naše bebe i za naš natalitet, pokazuje stopa fertiliteta 2011. godine, koja je bila svega 1,4. Danas ona iznosi 1.63 i tome su isključivo doprinele pronatalitetne mere koje je inicirao predsednik Aleksandar Vučić. Posle godina i godina u kojima nam se rađalo manje dece, Srbija je 2022. godine uspela da zaustavi negativan trend pada broja novorođenih, što je, priznaćete gospodine Đilas, veliki uspeh za zemlju koja je bila opterećena  rezultatima vaše loše politike, gde su plate i penzije bile ispod ljudskog dostojanstva, kada se nisu otvarala nova radna mesta, kada su investicije u zdravstvo, obrazovanje, puteve i pruge bile na minimalnom nivou, a u mnogim oblastima su bile čista nula.

Svesni svih demografskih izazova, mi se svakoga dana, borimo za svako dete. Podržavamo porodice koje imaju decu, podržavamo one koje žele decu,  a zbog mnogih razloga ne mogu da ih imaju, porodice obolelih od retkih bolesti. Borimo se za sve njih i njihov još bolji život.

U tom pravcu su i nove mere koje je najavio predsednik Vučić, gde ćemo nikada jače finansijski podržati porodice. Možda je za vas iznos od 500.000 dinara za rođenje prvog deteta i 600.000 dinara za rođenje drugog deteta beznačajan u odnosu na 619 miliona evra koje ste zaradili za sebe dok ste bili na vlasti, ali za svaku porodicu u Srbiji ovi iznosi su itekako značajni.

Nećemo stati, jer nas ohrabruje što smo stopu fertiliteta podigli na 1.63, što je za vašu vlast bila misaona brojka. Samo da vas podsetim da ste za rođenje prvog deteta 2012. godine izdvajali 31.000 dinara. Toliko o vašoj podršci porodicama sa decom.

Mi nećemo stati da radimo i gradimo za našu decu, jer je to ono što nas razlikuje od vas, koji isključivo i samo brinete o svom džepu i svom interesu. Nama je važan svaki čovek, svako dete, svaka porodica i to će zauvek biti razlika između vas i nas! - poručila je Kisić Tapavčević.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!