PATRIJARH STIGAO NA KOSOVO I METOHIJU: Sa Srbima će dočekati Božić

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 01. 2024. u 16:29

PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve Porfirije započeo je danas posetu Kosovu i Metohiji, gde će zajedno sa srpskim narodom dočekati Božić, prenosi Tanjug.

ПАТРИЈАРХ СТИГАО НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ: Са Србима ће дочекати Божић

Foto: SPC

Patrijarh Porfirije prvo će obići Pećku patrijaršiju, a tokom boravka na KiM posetiće i Visoke Dečane, Gračanicu i druge manastire.

Srpski patrijarh će na Božić služiti arhijerejsku liturgiju u sedištu SPC u Pećkoj patrijaršiji.

Zajedno sa patrijarhom otputovali su na KiM i vikarni vladika hvostanski Aleksej, vikarni episkop novobrdski Ilarion, direktor Patrijaršijske upravne kancelarije arhimandrit Danilo i rektor Bogoslovije "Svetog Save" u Beogradu protođakon Radomir Vrućinić i profesor Bogoslovskog fakulteta u Beogradu protođakon Dragan Radić.

Patrijarh Porfirije je poslednji put bio u Pećkoj patrijaršiji na Vidovdan 2023. godine, gde je služio prazničnu liturgiju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost