"NOVOSTI" SAZNAJU: Rođena prva beba iz donorske ćelije uvezene iz Španije

V. N.

15. 12. 2023. u 12:58

U GAK "Narodni front" rođena je prva beba iz donirane jajne ćelije uvezene iz Španije, saznaju "Novosti". Kako nam je potvrđeno u ovoj ustanovi, i majka i beba su dobro, a porođaj je protekao bez problema.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Рођена прва беба из донорске ћелије увезене из Шпаније

Foto: D. Balšić

Uvoz i procedura vantelesne oplodnje sa doniranim ćelijama koje uvozimo iz inostranstva, jer u našoj banci pri Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije nema donorskih ćelija, pravo je koje žene u Srbiji o trošku osiguranja mogu da ostvare od ove godine.

Prvi kontingent od šest jajnih ćelija iz Španije je stigao 24. januara, a u martu je iz GAK Narodni front stigla i potvrda prve trudnoće sa donorskom ćelijom iz uvoza. U pitanju je par kojem je ovo bio i prvi pokušaj vantelesne oplodnje sa doniranim materijalom.

GAK "Narodni front" u Beogradu

Majka ima 43 godine, a ovo joj je bila prva trudnoća postignuta sa doniranom ćelijom. Ranije je imala dva neuspela pokušaja vantelesne sa svojim ćelijama.

BONUS VIDEO:„NOVOSTI“ ISTRAŽUJU: Koliko Trsteničana danas živi u ovom gradu, kako se bore za svaku bebu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)