Kada se planira putovanje sa mališanima, bez nekih stvari ne krećite na put

Novosti onlajn

15. 09. 2023. u 08:50

To što neko ima malu bebu ili dete uzrasta do godinu dana, ne znači da treba da prestanete da putujete i da sebe lišavate novih iskustava.

Када се планира путовање са малишанима, без неких ствари не крећите на пут

Foto: Piksabej

S druge strane, daleko da je to komfor kao što je bilo u singl varijanti, ali i ta “malo napornija” putovanja imaju svoje čari i draži. Na kraju, jedino je važno da provedete vreme sa onima koje volite.

Važno je spremiti se za duge šetnje uz kvalitetna kolica za bebe

Duge šetnje sa mališanom koji ne hoda ili je tek prohodao ne mogu se sa uživanjem doživeti ako postanete nosač tog malenog bića. A i zašto biste kada postoje kolica za bebe koje će to raditi umesto vas, a na vam je samo da gurate. Zato prilikom kupovine kolica za bebe obratite pažnju koliko se ona lako sklapaju i rasklapaju, te koliko su teška i da li su za vaše mezimče dovoljno udobna.

Jedan od veoma traženih brendova jeste Cybex kolica za bebe, koja ispunjavaju upravo te kriterijume. Onošto se posebno ceni je da ne zauzimaju mnogo mesta, te da ih je lako poneti i spakovati u gepek, ali i da imaju dodatke koje će doprineti ugodnijem dužem boravku napolju. Ne zaboravite da mališani često znaju i da dremnu u tim dugim šetnjama – zaštita od sunca i komaraca je baš dobrodošla u tim situacijama.

Preparati za bebe koji su prirodni i korisni kao zatrebaju – svemoćno ricinusovo ulje

Svaki roditelj zna da se za negu deteta u ranom uzrastu sastoji od svakodnevnog korišćenja nekih stvari i preparata. Putovanja su sama po sebi izmeštanje iz sredine na koju je neko navikao, pa se u tom smislu i treba pripremiti. Naravno, upotreba hemijskih preparata polako prestaje da bude zastupljena, pa se mnogi, naročito kada su deca u pitanju okreću prirodnim alternativama.

Prvo što je roditeljima na pameti jesu pelene, i to u većim količinama nego inače, a kako na putovanju nisu u prilici da održavaju higijenu kao kod kuće (pranje pre menjanja pelena), važno je zaštititi nežnu bebinu kožu. Ricinusovo ulje koje može biti deo preparata za negu beba je preporučljivo kada dete ima suvu kožu. S druge strane, poznate su i blagodeti koje ima maslinovo ulje, koje je takođe neprocenjivo i u ishrani i kao deo preparata za negu.

 Na put samo bezbedno – sa odgovarajućim auto-sedištem

Sve navedene stvari se mogu možda i naknadno i usput kupiti, ali kada je reč o auto sedištima za decu, tu je stvar jasna – kvalitetno i sigurno sedište je nešto što se mora na vreme nabaviti ukoliko je auto prevozno sredstvo. To je takođe i jedna od stvari, poput kolica, na kojima ne treba štedeti. Isto tako je izrazito bitno da znamo da podesimo to sedište i da beba u njemu pravilno sedi, obično okrenuta suprotno od smera vožnje.

Ne posustajte kada se dete uzvrpolji – nema vožnje u krilu ili rukama. Bolje je napraviti češće pauze nego rizikovati bezbednost deteta. Pauze se ionako preporučuju, te ih treba često praviti i po mogućnosti provesti u laganoj šetnji i razgibavanju.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)