SLAVICA JE SA DECOM IZGRADILA CRKVU: Sutra se na svetom mestu slavi Sveti Stefan, vernici se toga dana sklanjaju od vetra

S.BABOVIĆ

14. 08. 2023. u 09:25

PRVI velikomučenik Sveti Stefan leti se slavi 15. avgusta i tog dana vernici bi trebalo da se štite od vetra.

СЛАВИЦА ЈЕ СА ДЕЦОМ ИЗГРАДИЛА ЦРКВУ: Сутра се на светом месту слави Свети Стефан, верници се тога дана склањају од ветра

Foto:Eparhija krusevacka

Njihove radove u polju upravo od vetra štiti Sveti Stefan. Vernici u malom selu Ravni kod Brusa od sutra će se moliti i u osveštanoj crkvi, koja je podignuta trudom meštanke Slavice Erić i njene dece.

Malu bogomolju posvećenu arhiđakonu osveštao je ovog vikenda Njegovo preosveštenstvo episkop kruševački gospodin David, koji je sa sveštenstvom služio svetu arhijerejsku liturgiju.

- Dajemo jedan statir, jednu leptu, jedan dinar, ali živimo tako da sve svoje sile koristimo da bismo mogli, uslovno rečeno, da steknemo Carstvo Božije, da zaradimo Carstvo Božije - rekao je vladika David. - Od toga se sastoji naš hrišćanski život i naši podvizi.

Temelji Crkve Svetog Stefana u selu Ravni postavljeni su 2015. godine, i to na mestu gde se verovalo da je sveto. Zahvaljujući Slavici i njenoj deci, kao i porodici i trudom vernika iz sela, osim crkve, podignut je zvonik, kupljeno zvono, a izgrađen je i manji letnjikovac za sabore.

Slavica Erić dobila je arhijerejsku gramatu za zasluge koje se odnose na izgradnju hrama. Trpezu ljubavi pripremila je lično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost