NEMA RAZLOGA ZA BRIGU, DUNAV I SAVA U REDOVNIM GRANICAMA: U naredna četiri dana očekuje se blagi porast

Tanjug

07. 08. 2023. u 09:10

VODOSTAJI Save i Dunava kod Beograda su u redovnim granicama i građani nemaju razloga za brigu.

НЕМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ, ДУНАВ И САВА У РЕДОВНИМ ГРАНИЦАМА: У наредна четири дана очекује се благи пораст

Foto P. Milošević

Merač vodostaja kod Beton hale u Beogradu pokazao je da nivo Save trenutno iznosi oko 225 centimetara, a granica redovne odbrane od poplava je 500 centimetara, tako da je vodostaj Save u redovnim granicama i nema naznaka da će se to promeniti u naredna četiri dana.

Hidrološke prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda takođe govore o tome da će Sava stagnirati u naredna četiri dana, sa blagim porastom.

Kada je reč o nivou vodostaja na Dunavu, i tu je situacija stabilna, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za danas, on će dostići 270 centimetara, što je za pet centimetara više nego juče. Granica redovne odbrane od poplava na Dunavu je 550 centimetara, a vanredne odbrane 650 centimetara, pa građani nemaju razloga za brigu.

BONUS VIDEO: SNIMAK SA DUNAVA - Nevreme ruši, pljušti jaka kiša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!