POGLEDAJTE – SRPSKI SNAJPERISTI NA DELU: Realizovana napredna obuka u Vojsci Srbije (FOTO)

Tanjug

03. 07. 2023. u 21:04

U CENTRU za obuku kopnene vojske realizovana je napredna specijalistička obuka vojnika i starešina za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СРПСКИ СНАЈПЕРИСТИ НА ДЕЛУ: Реализована напредна обука у Војсци Србије (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Cilj obučavanja je dalje usavršavanje znanja i veština u rukovanju snajperskom puškom u svim vremenskim i zemljišnim uslovima, samostalno ili u paru, te psihofizička priprema snajperista za neutralisanje ciljeva u borbi.

Na obuci su bili pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i koji su prethodno prošli osnovnu obuku za snajperiste.

Oni su uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje iz vatrene i taktičke obuke, sa akcentom na maskiranju, prikrivenom kretanju, izboru i uređenju zaklona za dejstvo i rešavanju vatrenih zadataka.

U toku realizacije obuke proveravano je i postupanje snajperista pod stresom i opterećenjem, njihova fizička sposobnost, brzina reagovanja u primeni taktičkih radnji i vatrena osposobljenost.

Po uspešnom završetku obuke, vojnici i starešine su upućeni u svoje jedinice, u kojima će primenjivati stečena znanja i veštine i nastaviti dalje osposobljavanje kako bi dostigli i očuvali najviši nivo osposobljenosti za realizaciju specifičnih zadataka snajperista u Vojsci Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove