ZAHVALJUJUĆI PODRŠCI DRŽAVE SRBIJE: Više od hiljadu mladih sa KiM zaposleno u okviru programa "Moja prva plata"

D. Z.

05. 01. 2023. u 18:23

VIŠE od 1.000 mladih iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, uzrasta od 18 do 30 godina, zaposleno je od 01. januara u okviru programa „Moja prva plata“ koji na teritoriji pokrajine sprovode zajednički Kancelarija za KiM i Nacionaona služba za zapošljavanje

ЗАХВАЉУЈУЋИ ПОДРШЦИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ: Више од хиљаду младих са КиМ запослено у оквиру програма Моја прва плата

Foto Kancelarija za KiM

Kako je u četvrtak (danas) saopštila Kancelarija za KiM,važnu šansu za sticanje praktičnih znanja i radnog iskustva mladi sa prostora KiM imaju u privatnom i u javnom sektoru, od škola, zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava, javnih preduzeća, privatnih firmi, a program traje 9 meseci.

- Zahvaljujući podršci države Srbije, više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat. Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta „Moja prva plata „ i nakon prvog januara i praznika, počinje realizacija programa. Veoma je važno da i naši mladi na KiM imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije i uverena sam da će ovu šansu iskoristiti na najbolji mogući način – istakla je Svetlana Miladinov pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove