Izvoz nameštaja od drveta iz Srbije u porastu

Promo

22. 10. 2021. u 16:00

U drvnoj industriji, prema podacima Privredne komore Srbije, beleži se konstantan rast u izvozu proizvoda od drveta, osim nameštaja, ali i u plasiranju proizvoda van Srbije u kategoriji nameštaja od drveta.

Извоз намештаја од дрвета из Србије у порасту

Foto: Promo

- Izvoz nameštaja od drveta u prvih osam meseci iznosio je 214,2 miliona dolara i povećan je za 34,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok je i u segmentu uvoza bio porast od 37 odsto i iznosio je 70,4 miliona dolara - ističe se u podacima Privredne komore Srbije.

Foto: Promo

 

Proizvodi od nameštaja iz Srbije su sve konkrentniji van granica naše zemlje, a da bi izvoz nameštaja bio što uspešniji i da bi se proširio na veći broj zemalja, potrebno je da kompanije pažljivo osmišljavaju asortiman i osluškuju različita tržišta. Industrija nameštaja prati svetske trendove, a razlike između zahteva tržišta koje su postojale do pre samo 10-ak godina, sada su mnogo manje, tako da domaće tržište bez većih problema prihvata asortiman prilagođen globalnom tržištu.

Kompanija koja u kontinuitetu proširuje svoje izvozne kapacitete i broj zemalja na kojima izvozi je Forma Ideale, koja dostavlja nameštaj na četiri kontinenta i u više od 80 zemalja Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike, na nekoliko stotina prodajnih mesta širom sveta.

Foto: Promo

 

- Najizazovnije je bilo osvajanje tržišta Evropske Unije, kako zbog strogih standarda koje EU norme nameću, tako i zbog izuzetno jake konkurencije. Ipak, svaka zemlja ima svoje specifičnosti, jedno tržište više od udaljenosti određuje nivo konkurencije, kao i navike i preferencije potrošača. Najveći zadatak bio je da naš asortiman prilagodimo širokom spektru kupaca sa kojima sarađujemo, a da pri tome zadržimo visok nivo produktivnosti i konkurentne cene - ističu u kompaniji Forma Ideale.

Put nameštaja proizvedenog u Forma Ideale vodi čak i do karipskih ostrva, a odgovor na pitanje kako je nameštaj ove kompanije našao put od Šumadije do najudaljenijih delova sveta, nalazi se u godinama vrednog rada u proizvodnji, kontinuiranom povećanju kapaciteta, sa ciljem da se pokriju velika tržišta, ali i uspostavljanju vrednih kontakta sa trgovinskim lancima širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima