TRPEZA BEZ PREMCA: Mediteranska dijeta sedmu godinu zaredom osvaja nagrade

I. K.

21. 01. 2024. u 11:00

SEDMU godinu zaredom, mediteranska dijeta je dobila titulu najbolje ishrane, prema rangiranju za 2024. koje je objavio US News & World Report.

ТРПЕЗА БЕЗ ПРЕМЦА: Медитеранска дијета седму годину заредом осваја награде

Foto Shutterstock

Mediteranska dijeta je takođe zauzela prvo mesto u kategorijama najlakše ishrane, najbolje ishrane za porodicu, najbolje dijete zdrave ishrane i najbolje dijete za dijabetes, zdravih kostiju i zglobova i srca, navodi se u izveštaju.

DASH dijeta (Dietari Approaches to Stop Hipertension) osvojila je drugo mesto za najbolju ishranu, dok je MIND dijeta (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delai) zauzela treće mesto na listi od 30 dijeta. Sve tri vrhunske dijete su biljne, sa fokusom na voće i povrće, integralne žitarice, pasulj i semenke.

Poslednja na listi 30 najboljih ukupnih dijeta je bila ishrana sirovom hranom, koja preporučuje hranu koja nije "kuvana, obrađena, grejana u mikrotalasnoj, ozračena, genetski modifikovana ili izložena pesticidima ili herbicidima", navodi se u izveštaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!