KUPUSNJAČE JAČAJU IMUNITET: Sprečavaju upale, ali ih obavezno jedite kuvane

V. N.

19. 11. 2022. u 18:50

U SEZONI virusa i prehlada trebalo bi jesti što više kupusa, brokolija, kelja, prokelja, karfiola, jer su ove kupusnjače prirodni antiseptici koji sprečavaju širenje svake upale u organizmu.

КУПУСЊАЧЕ ЈАЧАЈУ ИМУНИТЕТ: Спречавају упале, али их обавезно једите куване

Foto: Shutterstock

Osim toga, ovo povrće prija zdravlju digestivnog sistema, a jača i krvnu sliku.

Za razliku od kupusa, ostale kupusnjače uvek bi trebalo jesti kuvane, jer ima istraživanja koja pokazuju da ukoliko se jedu presne mogu da izazovu pojavu strume na štitastoj žlezdi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)