OPADA VAM KOSA? Proverite da ne unosite previše slane hrane
ZAJEDNIČKO kesici čipsa, slanini ili instant supi je to da uglavnom obiluju solju, koja, kako ukazuju u organizaciji Alopecia UK, može da bude razlog proređivanja kose.

Foto Shutterstock
Triholog Kevin Mur tvrdi da previše soli u ishrani može definitivno da našteti zdravlju kose i prouzrokuje njeno opadanje. Previše soli uzrokuje nakupljanje natrijuma, koji će se zatim razviti oko folikula dlake.
Ovo utiče na cirkulaciju krvi koja teče do folikula dlake i tako se sprečavaju esencijalne hranljive supstance da dođu do folikula. To prouzrokuje da kosa postane beživotna, bez sjaja, pa čak dovodi do gubitka kose, rekao je ovaj britanski stručnjak za kosu. On navodi da i premalo soli nije dobro.
Manjak natrijuma smanjuje sadržaj joda u telu, koji je neophodan za dobro funkcionisanje štitne žlezde.
BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi
Preporučujemo

DOKOLICA I ZDRAVLjE: Previše slobodnog vremena štetno za organizam
08. 03. 2022. u 19:50

POČNITE SA PRIPREMAMA ZA LETO: Savršene noge uz kombinovane vežbe protiv celulita
10. 03. 2022. u 13:50

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OBRT! Bastijan Švajnštajger skinuo burmu, pa poručio: "Bilo je lepo..."
NE STIŠAVAJU se priče o razvodu Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera. Iako se bivša teniska šampionka i nemački fudbalski as godinama predstavljaju kao skladan par, društvene mreže i mediji poslednjih nedelja bruje o navodnoj krizi u braku i razvodu.
04. 05. 2025. u 11:07 >> 11:11
Komentari (0)