"OGRAĐUJEMO SE OD STAVA VLADE CRNE GORE": Nema porodice koja nema nekoga u jamama - što okupatorskim, što bratskim

Novosti online

23. 05. 2024. u 15:35

SVEDOCI smo zadnjih dana da je počela još jedna u nizu licemernih kampanja protiv srpskog naroda i pitamo se dokle ovo ide, saopštile su četiri mesne zajednice Grblja iz Crne Gore.

ОГРАЂУЈЕМО СЕ ОД СТАВА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ:  Нема породице која нема некога у јамама - што окупаторским, што братским

Foto: Printskrin

- Pitamo Vladu Crne Gore: Mislite li vi na svoj narod? Mislite li na svoje pretke? Mislite li na svoje potomke? Ili samo mislite na novac i da po svaku cenu idemo ka Evropi, navedeno je u saopštenju.

Takođe, predstavnici tih mesnih zajednica postavljaju pitanje crnogorskoj vladi zašto ne prave deklaracije o zločinima u Pivi, Velici, Kragujevcu, Zidanom Mostu, Lijevču Polju, Kamniškim Bistricama, Majevcu i Baru?

- Mislimo da u današnjoj Crnoj Gori nema porodice koja nema nekoga u tim jamama, što okupatorskim, a što bratskim! Pravljenjem ovih deklaracija možda biste pomirili Crnu Goru! Gospodo iz Vlade Crne Gore, jeste li se i vi odrekli Metohije? One zlatne Metohije kralja Nikole? (Sigurno se sada on prevrće u grobu.) Znate li, gospodo, da su iste ove sile, što donose ove sramne deklaracije protiv srpskog naroda, „naši evropski prijatelji“ ili kako ih moderno sada zovemo „partneri“ istog kralja Nikolu brodovima i topovima primorali da vrati Skadar u čijem oslobađanju je poginulo preko 15 000 vojnika, navedeno je u saopštenju.

Podsećaju da se u školama učilo o podvizima i stradanju velikih kraljeva, careva, vojskovođa i junaka.

A šta ćete vi da ispričate vašoj deci?  Dragi naši predstavnici, ne žurite toliko prema nečemu što i vi znate da nije iskreno! Ali ako već imate dobru kondiciju da trčite, ne gazite ponos svog naroda i ne upirite prstom u oči i srce našeg napaćenog naroda na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj i Srbiji, poručuju crnogorskoj vladi u saopštenju predstavnici mesnih zajednica Grblja.

- Gospodo iz Evropske unije, je li iko od vas čuo ikad za zločin u Pivi, za zločin u Velici, za genocid u Jasenovcu, za žutu kuću na Kosovu i Metohiji? Znate li, gospodo, ko je streljao đake i narod u Kragujevcu? Ove zločine ste izgleda zaboravili! Gospodo, upravo vaš „Milosrdni anđeo“ je onaj anđeo što je nemilosrdno ubijao našu decu, uništavao fabrike i sejao uranijum, ističe se u saopštenju.

Kako su naveli, obraćajući se predstavnicima EU - mi Srbi, vaši verni saveznici kroz vekove, uvek smo bili samo vaše topovsko meso! Uvek ste bili licemeri prema nama! A mi vam čvrsto obećavamo da se nikad nećemo odreći našeg srpskog imene, naših običaja, naše kulture, naše Crkve i naše svete vere pravoslavne! Tako isto, nećemo se odreći ni našeg Kosova i Metohije i naše Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Potpisnici saopštenja, predstavnici mesnih zajednica „Gornji Grbalj“, „Savina“  „Glavatičići-Bigova“ i „Vranovići“, ističu da ovim saopštenjem žele da se kao Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani ograde od stava Vlade Crne Gore i „ovih naših velikih evropejaca“.

- Mi Grbljani smo crpsko pleme u Boki kotorskoj i dobro znamo što je zločin i genocid. U svakom veku i u svakom ratu baš mi smo preživeli zločine i genocide! Udarali su na nas baš svi ovi današnji inicijatori ove famozne deklaracije. A njihovo licemerje je toliko da niko neće ni da spomene stradanja srpskog naroda kroz vekove, ističu u saopštenju.

BONUS VIDEO: ZVONE ZVONA SA SRPSKIH HRAMOVA: Molitva za spasenje srpske države i naroda uoči glasanja u UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)