INFEKCIJE MORE VELJOVIĆA: Zdravlje divšeg direktora Uprave policije i dalje ugroženo, zadržan u KCCG

S.Đ.

22. 05. 2024. u 16:22

ZDRAVSTVENO stanje bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića i dalje je ugroženo i on je zadržan u Kliničkom centru Crne Gore gde prate njegovo stanje, saopštio je za "Novosti" njegov advokat Mihailo Volkov.

ИНФЕКЦИЈЕ МОРЕ ВЕЉОВИЋА: Здравље дившег директора Управе полиције и даље угрожено, задржан у КЦЦГ

Foto: D. Milovanović

Veljoviću se u ponedeljak popodne zdravstveno stanje naglo pogoršalo zbog čega je hitno iz spuške ćelije prevezen u KCCG.

- Želim da verujem da će se njegovo zdravstveno stanje poboljšati. Veljović je ranije imao zahtevnu operaciju zbog čega ima problema sa infekcijama. Uslovi u zatvoru su loši pa utiču na stvaranje infekcija u organizmu što u konačnom rezultira pogoršanjem njegovog zdravstvenog stanja - objasnio je njegov advokat.

Volkov je podsetio da je Veljović, za vreme koje provodi u pritvoru, već dva puta bio zadržan u KCCG.

- Ukazivao sam na njegovo zdravstveno stanje i ranije. Predložio sam da sprovedu veštačenje njegovog zdravstvenog stanja i da struka da sud da li može da boravi u pritvoru, ali oni naravno to nisu uradili - istakao je Volkov.

"Doušnik"

VELjOVIĆ se tereti da je 2020. postao pripadnik kriminalne organizacije Aleksandra Mrkića, koja se bavi švercom cigareta i pranjem para. Konkretno, terete ga da je 25. decembra 2020. Mrkiću dojavio da će policija pretresti prostorije koje koristi pripadnik njegove kriminalne organizacije Mujo Nikočević. Nakon potvrđivanja optužnice, oglasilo se i SDT koje je saopštilo da je veće suda potvrdilo da sadržina dekriptovane komunikacije preko SKY ECC aplikacije predstavlja zakonit dokaz.

Sredinom marta, tokom kontrole optužnice, Veljović je iz bolnice doveden do Višeg suda gde je tokom kontrole optužnice tvrdio da je taj tužilački akt koji je SDT napisao protiv njega besmislen, zlonameran i motivisan političko-policijskim progonom određenih struktura. On je tada kazao da zna ko je nalogodavac njegove političke i medijske kompromitacije i satanizacije.

- Nisam kriv i nemam veze sa krivičnim delima za koje me tereti SDT. Ovo je osvetnički potez političkih i policijskih struktura. Cilj pojedinaca iz tih struktura je sticanje slave i benefita. Ova optužnica ima za cilj da se ja politički i medijski kompromitujem i ima za cilj satanizaciju mene. Optužnica ne sadrži nijedan dokaz. Trudiću se da istinom i konkretnim činjenicama odbranim svoje porodično dostojanstvo - kazao je tada Veljović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!