DOBRA ŠANSA ZA UŠTEDU: Đeljošaj pohvalno o rezultatima limitiranih cena

I. D. S.

23. 04. 2024. u 14:25

U TRGOVINAMA širom zemlje na popustu se može naći više od 500 proizvoda po sniženoj ceni zahvaljujući odluci Vlade da se ograniče marže. Osim toga, marketi imaju i svoje akcije, građani imaju veliki izbor artikala po nižim cenema i priliku da značajno uštede, poručio je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj u parlamentu. Najavio je i da će se naći model da se akcija nastavi.

ДОБРА ШАНСА ЗА УШТЕДУ: Ђељошај похвално о резултатима лимитираних цена

skupština.me/printskrin

- Vlada je ograničila marže na pet kategorija osnovnih proizvoda - brašno, šećer, ulje i so na pet odsto u veleprodaji i sedam u maloprodaji. Odlukom koju je donela Vlada je produženo trajanje ove mere i istovremeno lista proširena sa dodatnim proizvodima koji spadaju u osnovne prehrambene proizvode, hemiju i dečju hranu. U okviru svake od kategorija proizvoda u svakom većem trgovačkom lancu se može naći veliki broj artikala, po svakom proizvodu, pa je na taj način kroz zakonski model smanjena cena za preko 500 artikala. Istovremeno sa ovim popustima trgovci su, u većini slučajeva, zadržali i svoje popuste, pa je tako moguće naći u trgovinama veiliki broj sniženih proizvoda, što omogućava značajnu uštedu građanima - kazao je Đeljošaj.

Na sednici je bilo reči i o ukidanju neradne nedelje, te je ministar ekonomskog razvoja ocenio da je zakonska odredba kojom je ovo pitanje regulisano diskriminatorska.

- Ovo zakonsko rešenje je dikriminatorsko jer isto ne važi za trafike, benzinske pumpe, kladionice. Moj stav je da se nedeljom radi, ko god želi da radi. Ideja koju je usvojio Socijalni savet je da damo šansu kratkoročno u jednoj sezoni da vidimo da li će biti funkcionalno da se radi tokom zimske i letnje sezone i nedeljom - kazao je Đeljošaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)