GRADONAČELNICI BI DA VIDE LEĐA: Opozicija u Podgorici nada se da će profitirati na raskolu PES, tražiće smenu Olivere Injac

I. D. S.

23. 04. 2024. u 11:48

LOKALNA opozicija namerava da do kraja sedmice preda inicijativu za smenu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac. Njeno razrešenje vide kao "spas za razvoj glavnog grada", i nadaju se da će zahvaljujući raskolu u pokretu "Evropa sad", podršku dobiti i od dela odbornika vladajuće većine. Ipak, prva dama Podgorice motiv za inicijativu vidi u "crnim kutijama prošlosti" koje, kako kaže, dokazuju brojne nezakonite radnje prethodne vlasti.

ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ БИ ДА ВИДЕ ЛЕЂА: Опозиција у Подгорици нада се да ће профитирати на расколу ПЕС, тражиће смену Оливере Ињац

podgorica.me

Gradonačelnica Podgorice nije na vreme podnela izveštaj o radu i to je, kako su kazali iz opozicionih redova, razlog zbog čega će najverovatnije, do kraja sedmice podneti predlog za njeno razrešenje. Naime, Statutom Glavnog grada, rok za predaju izveštaja je 31. mart, a Olivera Injac je to učinila 16. aprila.

Prema rečima predsednik kluba odbornika SD-a i Liberalne partije Miloša Maškovića u toku su neformalni pregovori sa određenim odborničkim klubovima.

- Znamo da PES više nije najjači odbornički klub i da imamo novi najjači klub unutar vladajuće većine, koji ima 11 odbornika. Potpuno je i prirodno i očekivano da možda taj najjači klub očekuje da ima svog gradonačelnika - kazao je Mašković.

Razrešenje podržavaju i iz DPS.

Podrška Prave i Slobodne CG

AKTUELNOJ gradonačelnici, u slučaju da se pokrene pitanje razrešenja, podršku su najavili odbornici Prave i Slobodne Crne Gore. Kako je ocenio odbornik PCG, Stefan Vešović, napadi na Injac, posredni su napadi na parlamentarnu većinu u Glavnom gradu.

Ipak, Olivera Injac motiv u predlaganju smene vidi kao pokušaj da se spreči otkrivanje nezakonitosti prethodne vlasti.

- Nije ovde reč ni o kakvim formalnostima, već o činjenici da smo pronašli crne kutije iz prošlosti. One otkrivaju zaboravljene ili izgubljene milione, poklonjene stanove, nezakonita zapošljavanja i brojne druge zloupotrebe. Uspostavljanjem kontrole na kojoj insistiram, narušen je iskrivljen sistem vrednosti u kojem se novcem i imovinom građana Podgorice raspolagalo kao ličnim dobrom, zato u meni vide veliku smetnju - rekla je Olivera Injac.

Poručuje da će do poslednjeg dana raditi pošteno i bez želje da, uz pristajanje na ucene, "narušava lični kredibilitet koji je stekla isključivo posvećenim radom".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)