"POPUSTI" NULA ODSTO? Vlada Crne Gore zadovoljna akcijom limitiranja cena, građani ne jer im ograničenje marži nije donelo očekivanu uštedu

I. D. S.

11. 04. 2024. u 06:15

AKCIJA kojom su trgovačke marže, pa i cene određenih proizvoda u maloprodajama i veleprodajama ograničene, traje već dve nedelje.

ПОПУСТИ НУЛА ОДСТО? Влада Црне Горе задовољна акцијом лимитирања цена, грађани не јер им ограничење маржи није донело очекивану уштеду

I.D.S.

Na iznos popusta, izbor artikala i samu akciju od prvog dana negoduju građani. Ipak, u Vladi su zadovoljni, kažu da su korpe sada punije, a objavili su i spisak od oko 600 proizvoda koji se u jednom marketu mogu naći na akciji. I zbilja, ovakva akcija do sada nije viđena, desetine proizvoda snižene su za neverovatnih nula odsto!

Iz Vlade navode da je akcija "Limitirane cene", u jednom od trgovačkih lanaca donela razliku u cenama pre i nakon početka akcije i na pojedine artikle doseže čak 48 odsto, a kada se sagleda potrošačka korpa koja obuhvata sve artikle, ističu da prosečno umanjenje cena iznosi oko 20 odsto.

- Trgovinski lanci dodatno su obogatili ponudu povoljnih proizvoda zadržavajući i svoje uobičajene akcije, čime je izbor pristupačnih artikala dodatno proširen, što je posebno korisno za građane - napominju u Vladi. - U ovom kontekstu, važno je istaći i podršku crnogorskim proizvođačima, čime se ne samo podstiče domaća ekonomija, već se naglašava važnost korišćenja proizvoda iz Crne Gore.

Vlada je i objavila spisak na kojem se nalazi nekoliko stotina artikala koji su na sniženju u jednom marketu. I zaista, neki proizvodi, kako se vidi na listi, sniženi su više od 40 odsto. Ali se na istom spisku nalaze i desetine artikala čija cena nije snižena, odnosno popust iznosi neverovatnih nula odsto.

Malo mesa, mnogo soka

KADA je reč o mesu, u ponudi su samo smrznuta i sveža piletina i sveži svinjski vrat, dok je sokova na razblaživanje više od 40 vrsta na akciji. Najveća ušteda, sudeći po spisku koji je Vlada objavila, može se ostvariti na kečapu, sardini i tunjevini u ulju, više vrsta higijenskih uložaka, gelova za tuširanje i šampona, i to više od 40 odsto.

Tako je u listu 600 povoljnih artikala, Vlada uvrstila nekoliko vrsta gelova za tuširanje poznatog brenda, a cena pre i posle akcije je nepromenjena. Nula odsto popusta obračunato je još i na pojedine vrste higijenskih uložaka, kašica za bebe, nekoliko vrsta bebi pelena. Na istom spisku je i jedna vrsta kačkavalja, čija je cena pre akcije iznosila 6,79 evra, a isti iznos treba izdvojiti i posle "ograničenja". Nula centi uštede donosi i kupovina margarina, mleka, smrznutog pileta, sveže pastrmke, kao i praškastog deterdženta za veš.

Građani su već prvog dana akcije negodovali, tvrdeći da dosta proizvoda ima istu cenu iako su na akciji. Nezadovoljni su bili izborom i obuhvatom artikala, kao i time što su akcije samo u velikim marketima. Sudeći prema objavljenom spisku, nezadovoljstvo je opravdano. Od oko 600 artikala, više od polovine su različiti brendovi i tipovi šampona za bebe, kupki za odrasle, za decu i toalet-papira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić