(UZNEMIRUJUĆ SNIMAK) DEVOJČICE U KLINČU! Vršnjačko nasilje u Bijelom Polju, tukle se maloletnice (VIDEO)

I. D. S.

03. 04. 2024. u 17:50

DVE devojčice tukle su se usred bela dana u centru grada, naočigled prolaznika i školskih drugara.

(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) ДЕВОЈЧИЦЕ У КЛИНЧУ! Вршњачко насиље у Бијелом Пољу, тукле се малолетнице (ВИДЕО)

shutterstock

 Razmenu udaraca snimili su vršnjaci koje su uznemirijuće scene pratili uz kikot. Sve se događa samo dan nakon što je Crnu Goru potresao još jedan slučaj vršnjačkog nasilja gde je srednjoškolac dobio teške telesne povrede.

Curice, najverovatnije učenice osnovne škole, snimljene su danas u Bijelom Polju. Na snimku, koji su napravile njihove vršnjakinje, vidi se razmena udaraca, ali ne i pokušaj da se devojčice razdvoje.

O kome je reč i šta je dovelo do toga da se fizički obračunavaju nije poznato. Ipak, jasno je da vršnjačko nasilje ne jenjava.

Slučaj u Bijelom Polju dešava se samo dan nakon što su u Beranama, u dvorišti srednje škole tri tinejdžera pretukla osamnaestogodišnjeg mladića. Mladići, svi rođeni 2006. godine, još maloletni, žrtvi su zadali su teške telesne povrede.

Alarm

DA je porast nasilja u školama crveni alarm za društvo, i da se institucije moraju ozbiljnije i odgovornije pozabaviti ovim problemom, poručuju iz Saveta mladih DPS.

- Ovo je još jedan u nizu signala koji nam ukazuje u kakvom smo ozbiljnom društvenom problemu. Ovaj, kao i ostali problemi, koji su u stalnom porastu, predstavljaju alarm da se moramo ozbiljno institucionalno pozabaviti njime - poručuju iz Saveta mladih.

Socijalna radnica Violeta Golubović kaže da su slučajevi vršnjačkog nasilja sve brutalniji i sve češći, kao i da oblik nasilja ne može da se vezuje za određeni pol.

- Inače su devojčice mnogo surovije. U okviru porodičnog sistema nemamo izgrađene vrednosti socijalne i emocionalne veštine koje su potrebne da se deca u najranijem uzrastu izgrade. Mlade generacije su izgubile osećaj za druge osobe, što je vrlo zabrinjavajuće - naglasila je Golubovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)