IZBORNA TRAGIKOMEDIJA U ŠAVNIKU: DPS režira - poslednji čin šavničke političke sage

V.K.

21. 03. 2024. u 12:23

U ŠAVNIKU je nastavljena izborna tragikomedija u režiji nelegalne vlasti DPS-a, poručuju iz opozicije.

ИЗБОРНА ТРАГИКОМЕДИЈА У ШАВНИКУ: ДПС режира - последњи чин шавничке политичке саге

Foto: Printskrin

- Pošto je vlada Crne Gore zapretila uvođenjem prinudne uprave u opštini Šavnik u koliko se u roku od deset dana ne uklone određene nepravilnosti, šavnički Dps koji već skoro dve godine nelegitimno uzurpira opštinsku vlast pokušao je da te nepravilnosti ispravlja na nezakonit i prevaran način.Iako građani nisu dozvolili održavanje nelegalne skupštine , ista je sutradan zakazana elektronskim putem i ako za to nisu obezbeđeni uslovi, saopštio je predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Branko Cerović.

Cilj održavanja ove skupštine bio je izbor nove OIK i zakazivanje izbora na dva izborna mesta na kojima su  prekinuti u Kruševicama i Šavniku.

- Međutim problem je u tome što izborni spiskovi nisu prečišćeni , što po njima pravo glasa i dalje imaju ljudi koji su kriminalnom delatnošću DPS i uz učešće pojedinih pripadnika MUP-a na iste upisani. Opšte poznato je da tako na pojedinim adresama u Šavniku "živi" i po petnaestak kriminalno prepisanih birača a da su službenici MUP-a koji svojim nezakonitim činjenjem to dozvolili i dalje na svojim radnim mestima.

Takozvana elektronska sednica je održana iza zabarakadiranih vrata, pa tako predstavnicima opozicije koji su ipak odlučili da predaju predloge za OIK nije bio dozvoljen ulazak u zgradu opštine već su morali da ih predaju "ispod vrata" komunalnom policajcu. Iako skupštinu smatraju nelegitimnom jer joj je već odavno istekao mandat, predstavnici opozicije su odlučili da predloge predaju jer sa dva člana u OIK mogu da blokiraju ponovno zakazivanje izbora. Sinoć je na ovaj način odigrana još jedna saga iz šavničke izborne drame. U plemenu gde je od davnina obraz bio skuplji od života , šačica vlasti je postala skuplja od obraza.

U utorak sledeće sedmice ističe rok koji je vlada dala za otklanjanje niza nepravilnosti. Da li će se uvesti prinudna uprava ili će Šavnik i dalje ostati tamna mrlja na crnogorskoj karti  ostaje da se vidi. Vreme je valjda i da nad Šavnikom zasija Sunce slobode, ističe Cerović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!