MONTENEGRINI "UDARILI" NA MARKA: Ponovo se pokrenula hajka na predsednika Opštine Nikšić

V.K.

19. 03. 2024. u 14:11

PONOVO se pokrenula hajka na predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, funkcionera Nove srpske demokratije, od strane DPS-a i Socijaldemokrata, kao i medija, njihovih urednika i novinara, aktivista nevladinog sektora koji baštine ideologiju bivšeg režima.

МОНТЕНЕГРИНИ УДАРИЛИ НА МАРКА: Поново се покренула хајка на председника Општине Никшић

V.K.

Pretnje i najprizemnije uvrede koje se duže vreme upućuju na adresu Kovačevića i njegove porodice zbog nacionalne i verske pripadnosti prelile su „čašu žuči“, pa je on rešio da ovaj poslednji juriš montenegrina zaustavi tako što će svako od njih za izrečeno da odgovora pred nadležnim organima.

-Smeta im što sam Srbin, kratko je Kovačević za „Novosti“ obrazložio napade „antisrpske koalicije“.

On je krivične prijave podneo protiv poslanica DPS-a Aleksandre Vuković Kuč i  Sonje Milatović,  urednika „Pobjede“ Draška Đuranovića i još desetak osoba.

- Svojim reakcijama na moje građansko pravo da procesuiram pretnje po moju i bezbednost moje porodice većina  onih koji treba da budu saslušani tim povodom dokazali su  opravdanost sumnji da su oni inspiratori pretnji koje dobijamo ja i moja porodica, kaže Kovačević.-Rečnik koji se koristi, lične uvrede na nacionalnoj i verskoj osnovi, šifrovane poruke (pisanje mog prezimena u saopštenjima sa malim početnim slovom) koje šalju jednu drugima u javnost i druge njihove reakcije predstavljaju eksplicitan dokaz da oni zaista jestu inspiratori pretnji koje ugrožavaju bezbednost mene i moje porodice. Tim svojim reakcijama oni samo olakšavaju posao nadležnim organima za koje se nadam da će sve ogovorne, nalogodavce i počinioce, pronači i adekvatno procesuirati.

Čestitost

NA konstatciju poslanice DPS-a Milatović u parlamentu da je protiv nje, novinara i NVO aktivista Kovačević podneo prijave, nadovezao se predsednik Skupštine Andrija Mandić, koji je rekao da je Marko „dobri i čestiti čovek“.

-On je veliki političar, kojim će se ponositi Crna Gora i njegov narod. Vi ste protiv mene podneli čitav niz prijava, a ja to nisam komentarisao. Pretpostavljam da će se tužilaštvo izjasniti o njegovim prijavama, poručio je Mandić.

Kovačević je osumnjičio i novinare „Vijesti“ zbog sumnje da su jedni od inspiratora  pretnji.

-Da bude svima jasno, ja sam prijavio pretnje i osobe koje su mi pretile i tražim od nadležnih da ih identifikuju i procesuiraju. I njih i sve one koji su učestvovali u krivičnom delu jer pored izvršioca  može da postoji i pomagač, podstrekač, nalogodavac.  To nadležni organi treba da utvrde, kazao je Kovačević.

 


 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave