RUKA PRAVDE STIGLA I DO VRHA "GRANDA": Reagovanje Dritana Abazovića na današnja hapšenja u Crnoj Gori

M. SEKULOVIĆ

19. 02. 2024. u 21:55

- KADA sam pre dve godine naveo da se ljudi iz klana "Grand" (vlasnici "Bemaksa" i ostala ekipa) nalaze na vrhu kriminalne piramide u Crnoj Gori, postao sam svakodnevna meta njihove prljave kampanje i šaptačkih divizija koje finasiraju ili su emotivno korumpirali navodnom brigom za državu.

РУКА ПРАВДЕ СТИГЛА И ДО ВРХА ГРАНДА: Реаговање Дритана Абазовића на данашња хапшења у Црној Гори

Foto R. Koprivica

Ovo je između ostalog poručio doskorašnji premijer i koordinator službi bezbednosti u Crnoj Gori dr Dritan Abazović na vest da su danas uhapšeni nekadašnji suvlasnik "Bemaksa", najveće građevinske kompanije u Crnij Gori, biznismen iz Podgorice Aleksandar Aco Mijajlović, i još pet osoba. Lišeni su slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje, odnosno zbog međunarodnog šverca cigareta. Među uhapšenima ima pripadnika MUP Crne Gore.

- Kada im ni to nije pomoglo, krenuli su sa pretnjama i aktivirali privatne tužbe i sudske procese koji su u toku. Danas je neke od njih konačno stigla ruka pravde, a verujem da će i ostali koji su se ogrešili o zakon imati sličnu sudbinu. Ponavljam, klan "Grand" je po operativnim procenama državu Crnu Goru oštetio za milijarde evra i to je bio isključivi i jedini razlog što su bili glavna meta moje Vlade - napisao je Abazović.

On je uputio čestitke glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i njegovim saradnicima, kao i šefu SPO Predragu Šukoviću "na današnjoj akciji koja je kontinuitet ranijih aktivnosti u cilju suzbijanja organizovanog kriminala na teritoriji naše države".

-Ponosan sam što smo pokrenuli istorijske procese koji će tek imati pravi značaj za Crnu Goru! Veliki je ovo dan za pravdu! Idemo dalje! Istina svakim danom pronalazi svoj put - poručio je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)