ŠOK U SKUPŠTINI CRNE GORE Abazović pokazao slike: On je finansirao ISIS i Hamas

Novosti online

11. 12. 2023. u 16:16

BIVŠI premijer i lider URA Dritan Abazović rekao je da novi zakon nije suština pranja novca u Crnoj Gori, već da je Crna Gora iskorišćena kao destinacija za ljude sa sumnjivim kapitalom.

ШОК У СКУПШТИНИ ЦРНЕ ГОРЕ Абазовић показао слике: Он је финансирао ИСИС и Хамас

Foto: Printskrin/Skupština Crne Gore

- To su uradili narko-klanovi, koji se tretiraju kao balkanski kartel. U tom kontekstu, prvi put u istoriji podržavam revolucije u sektoru bezbednosti. Prvi put imamo ljude koji su procesuirani. Po mom skromnom mišljenju, biće još samo 3-4 slučaja koji će se čuti, a sve ostalo će biti boranija - rekao je Abazović.

Abazović je pokazao fotografiju direktora Bajnensa, saradnika Do Kvona, kojeg optužuju američke institucije i vlasti i koji će platiti kaznu od četiri milijarde evra, da je preko kriptova finansirao terorizam, ISIS, Al Kaidu i Hamas.

On je pozvao da se ponašanje pojedinih ministara sagleda kakvo jeste.

- Da li se postavljaju temelji da Crna Gora ostane destinacija u kojoj će milioni transakcija koje završavaju u Dubaiju biti korišćene kao poligon za nove subjekte ili ćemo tome stati na kraj. Mnogo je urađeno, a imamo još. Pošto više nema lažnih stvari, algoritmi su pročitani - podvukao je Abazović i dodao da je priča o sivoj listi osnova za nove zadatke.

Priča o povećanju plata i penzija pala je u vodu, tvrdi on i dodaje da je u Crnoj Gori zavladala panika oko sive liste jer ne mogu da se zadužuju po traženim kamatama.

- Počelo je demaskiranje, građani će o svemu biti obavešteni - jasan je on.

(Borba.me)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)