UBIO TRUDNU SUPRUGU I MAJKU TROJE MALOLETNE DECE: Presudio joj nakon osam sati batinanja - Monstrum dobio kaznu zatvora od 12 godina

B. DABIĆ

11. 12. 2023. u 09:38

ZA ubistvo nevenčane supruge u drugom stanju, majke troje maloletne dece, Zumrite Nerde (27), u januaru prošle godine, Daliboru Nikoliću jutros je u Višem sudu u Podgorici izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 godina.

УБИО ТРУДНУ СУПРУГУ И МАЈКУ ТРОЈЕ МАЛОЛЕТНЕ ДЕЦЕ: Пресудио јој након осам сати батинања - Монструм добио казну затвора од 12 година

foto: B.Dabić

Nikolić je oglašen krivim za krivično delo nasilje u porodici, za koje je zakonom predviđena kazna u trajanju od tri do maksimalno 12 godina zatvora. Svirepo ubistvo Nikolić je počinio u barskom naselju Sokolana, u kući gde je živeo sa trudnom suprugom i njihovo troje maloletne dece. Deca su, takođe, prema navodima očevidaca, bila žrtve nasilja, a i svedoci istog, što je strašno, pred očima dece je otac ubio majku nakon višesatnog batinanja pesnicama i palicama.

Tužilaštvo je, podsetimo, tražilo maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za Nikolića, dok je njegova odbrana predlagala blažu kaznu. U presudi je navedeno da Nikolić nije mogao biti optužen za krivično delo teško ubistvo, jer nije moglo biti utvrđeno da je postojao umišljaj.

- Sud nije mogao utvrditi da se radi o teškom ubistvu, s obzirom na to da nije mogao da utvrdi da je postojao umišljaj. Optuženi je više godina vršio psihičko i fizičko nasilje, što svedoči da nije postojao umišljaj da je ubije, već da ju je u kontinuitetu psihički i fizički zlostavlja. Za nasilje u porodici predviđena je zatvorska kazna u trajanju od 3 do 12 godina - navedeno je u presudi, uz podsećanje da je oštećena u trenutku kada je nastupila smrt bila u drugom stanju, te da je optuženi iskazao surovost nanoseći fizičke lakše i teže telesne povrede oštećenoj i ostavivši troje maloletne dece bez majke.

Protiv presude strane mogu podneti žalbu Apelacionom sudu u roku od 15 dana.

- Sud je uvrdio da se radi o nasilju u porodici i porodičnoj zajednici, koje je rezultiralo smrću. Sudija je pravilno primenio materijalno pravo i izrekao maksimalnu kaznu zatvora za ovo krivično delo, u trajanju od 12 godina - kazao je branilac okrivljenog Nikolića, advokat Andrej Adžić.

On je dodao i da ono što se sada postavlja kao pitanje je zašto je neko predvideo da ostaje tolika kazna zatvora za člana porodice koji usled nasilja u porodici premine.

Podsetimo, Dalibor Nikolić se optužnicom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici teretio za svirepo ubistvo trudne nevenčane supruge Zumrite Nerde (27). Ona je od posledica lakih i teških telesnih povreda koje joj je Nikolić naneo toko 15. i 16. januara prošle godine, preminula 21. januara u Kliničkom centru Crne Gore. Nikolić je, prema navodima iz optužnice, tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevenčanu suprugu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu suprugu nakon svađe dok se troje njihove maloletne dece (od deset, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući.

Nakon što je shvatio da prebijena žena ne reaguje, nesrećnu trudnicu, njihovo troje dece i komšiju koga je primorao da uđe u vozilo je odvezao do Opšte bolnice Bar gde ih je isterao iz automobila. Prema svedočenju komšije, on je  Nerdu u besvesnom stanju uneo u bolnicu. Nekoliko dana kasnije, Zumrita Nerda je premilula u Kliničkom centru Crne Gore.

U međuvremenu nasilnik je pokušao da pobegne u Srbiju. Uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo, dan nakon što je pretukao suprugu.

Troje maloletne dece je, prema saznanjima "Novosti", smešteno u hraniteljsku porodicu kod rođake preminule Nerde. Da tragedija bude veća, Nerdinu majku  je ubio otac dok je ona bila maloletna. Nerdin otac je osuđen na 10 godina zatvora.

BONUS VIDEO: TEŠKO RANIO LjUBAVNICU, UBIO ŽENU, PA SEBE - Snimci sa mesta jezivog zločina u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!