NEĆEMO DOZVOLITI PRODAJU EPCG: Abazovićeva URA upozorava na "Spajićev plan"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 11. 2023. u 19:06

NOVI ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je, gostujući na televiziji, poručio da ne vidi ništa problematično u tome da 44. Vlada proda 10 - 20 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore.

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПРОДАЈУ ЕПЦГ: Абазовићева УРА упозорава на Спајићев план

URA

Time je jasno potvrdio navode Dritana Abazovića da je upravo to plan 44. Vlade Milojka Spajića. Kao što smo i do sada više puta isticali, nećemo dozvoliti i izričito smo protiv novog zaduženja, ukidanja doprinosa za fond PIO i prodaje EPCG.

Ovo je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, kojeg predvodi doskorašnji crnigorski premijer Dritan Abazović, uz izričit stav da do povećanjanplata i penzija, koje apsolutno podržavaju, "mora doći isključivo na realnim osnovama kako finansije naše države ne bi bile ugrožene, jer niko nema pravo da se igra sa budućnošću građanki i građana Crne Gore".

- Vlada premijera Dritana Abazovića prekinula je praksu rasprodaje državne imovine zarad interesa privilegovanih pojedinaca i za vreme svog kratkog mandata uspela je da uveća kapital vraćajući u državno vlasništvo trajektnu liniju Kamenari-Lepetane, Željezaru, Luku Budva i Pine, te značajnim uvećanjem akcija u Luci Bar i Elektroprivredi. Nažalost, sada postaje sve očiglednija namera Vlade Milojka Spajića da ponovo vrati prekinutu pogubnu praksu DPS-a, gde će se ponovo rasprodavati državna imovina radi ostvarivanja sumnjivih interesa - tvrde iz Građanskog pokreta URA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)