AKO BIRAJU, STRANCI I UPRAVLJAJU: Posle sve agresivnijeg mešanja stranih diplomata, čelnik ZBCG upozorio mandatara

V. KADIĆ

25. 09. 2023. u 09:45

LIDER Nove srpske demokratije i jedan od čelnika Koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić upozorio je mandatara i predsednika Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića da ako stranci izaberu vladu, oni će njome i upravljati.

АКО БИРАЈУ, СТРАНЦИ И УПРАВЉАЈУ: После све агресивнијег мешања страних дипломата, челник ЗБЦГ упозорио мандатара

v.k.

Ovo upozorenje Mandića upućeno je nakon sve agresivnijeg mešanja stranih diplomata u unutrašnje stvari Crne Gore na koje Spajić, zasada, ne reaguje. Poznat je stav zvaničnika Amerike Gabrijela Eskobara da u budućoj vladi ne bude predstavnika srpskog naroda iz koalicije ZBCG, ali i ambasada te zemlje u Podgorici, Nemačke...

Mandić, kako kaže, sa nestrpljenjem čeka obraćanje predsednika države Jakova Milatovića nakon povratka iz SAD i dodaje da će od njegovog stava umnogome biti jasno da li su vlasti Crne Gore spremne da prihvate tuđe kao svoje, a svoje gledaju kao tuđe.

- Toliko pritiska i toliko "svetog" rata protiv Koalicije "Za budućnost Crne Gore" koja je proevropska, nije antizapadna, i koja je prihvatila principe mandatara - nije zabeleženo nigde u modernoj Evropi - napisao je Mandić na društvenoj mreži.

On je naveo da se Bošnjaci više pitaju u Crnoj Gori nego Srbi, da Albanci imaju više prava od većine srpskog naroda, te da Hrvati ultimativno traže da se Srbima ne dozvoli bilo kakvo učešće u vlasti.

Nemci na vezi sa Spajićem

NEMAČKI ambasador u Crnoj Gori Peter Felten preporučio je Spajiću da što pre formira proevropsku i proatlantsku vladu koju će činiti partije koje snažno podržavaju te vrednosti. Felten je saopštio da je u stalnom kontaktu sa mandatarom. Poslednji put su, kako je rekao, razgovarali kada se Spajić sastao sa predstavnicima Evropske unije.

- Naravno da smo zainteresovani da znamo kako teče proces formiranja nove vlade - poručio je Felten.

- Zabraniti ćirilicu da bude u vladi, srpskom jeziku da bude deo vlasti je ono protiv čega se Zapad bori. Da mi tražimo nešto drugo što nije demokratija i nije volja naroda, što nije ravnopravnost Srba, Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca, pa da ima nekog objašnjenja za ovu hajku koja se vodi protiv autentičnih političkih predstavnika srpskog naroda - naglasio je Mandić.

I dok Spajić izbegava da odgovori koliki pritisak na njega vrši Amerika, iz ambasade te države u Podgorici već vide njegov kabinet!

- Radujemo se produbljivanju saradnje sa novom vladom koja je predana evroatlantskim vrednostima i podržava NATO i Ukrajinu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima