DA ORGANIZUJU TRAJEKTNI PREVOZ: Inicijativa da Herceg Novi i Tivat preuzmu liniju Kamenari-Lepetane, čeka formiranje vlade

V.V.

15. 09. 2023. u 10:53

TRAJEKTNU liniju Kamenari-Lepetane i preduzeće koje bi se bavilo prevozom trebalo bi da organizuju hercegnovska i tivatska opština jer se na njihovoj teritoriji odvija trajektni linijski prevoz, smatraju u ova dva bokeljska grada.

ДА ОРГАНИЗУЈУ ТРАЈЕКТНИ ПРЕВОЗ: Иницијатива да Херцег Нови и Тиват преузму линију Каменари-Лепетане, чека формирање владе

Foto: V.V.

To zajedničko preduzeće je prema  rečima tivatskog predsednika Željka Komnenovića najefikasnije i najbolje rešenje na kojem će insistirati.

- U upravljačkoj i vlasničkoj strukturi ove dve opštine bile bi većinski zastupljene ali se za realizaciju te inicijative čeka formiranje nove Vlade - kaže Komnenović.

Podseća i da je jedna od tačaka sporazuma koji je GG „Narod pobjeđuje“ potpisala sa Pokretom „Evropa sad“  pitanje organizacije zajedničkog preduzeća koje bi gazdovalo trajektnom linijom Kamenari -Lepetane. Ta zamisao nije do sada realizovana jer to opštine ne mogu bez Vlade.

Komnenović je uveren da bi zajedničko preduzeće bilo zamajac ideje o sveobuhvatnoj regulaciji linijskog pomorskog saobraćaja kroz Boku.

-To je veoma važno iz ugla upravljanja, prostora, ali i pravičnosti i strateškog planiranja razvoja - kazao je Komnenović, gostujući  u RT Herceg Novi.

Podsećamo, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom preuzelo je upravljanje trajektnom linijom u februaru ove godine a početkom maja počela je naplata prevoza. U periodu od četiri meseca prihod je premašio četiri miliona evra.

Opština Herceg Novi je u martu imenovala Komisiju za rešavanje problema i statusa trajektne linije Kamenari-Lepetane, a u maju su odbornici lokalnog parlamenta usvojili zaključke i prosledili Vladi i Morskom dobru zahtev za osnivanje posebnog preduzeća, koje će se baviti trajektnim prevozom, a čije sedište bi bilo u Herceg Novom, jer je ovaj posao i započeo u Herceg Novom. Zahtevano je takođe da  Herceg Novi bude većinski zastupljen u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi budućeg privrednog društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule