POLA MILIONA ZA ANGIO-OPREMU Privodi se kraju projekat u KBC Berane

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 08. 2023. u 10:41

U KLINIČKO-bolničkom centru Berane čekaju isporuku najsavremenijeg monoplanarnog angiografskog sistema sa flat panel detektorom čija je vrednost 548.000 evra. Ovaj sistem služi za pregled unutrašnjosti krvnih sudova tela, uz posebno "interesovanje" za arterije, vene i komore srca i biće deo nove angio-sale, jedine na severu Crne Gore.

ПОЛА МИЛИОНА ЗА АНГИО-ОПРЕМУ Приводи се крају пројекат у КБЦ Беране

milutin sekulović

- Tender za angiograf u Kliničko-bolničkom centru Berane je završen, potpisan je Ugovor sa najboljim ponuđačem i kompletna oprema će biti isporučena u toku novembra kada se i očekuje završetak građevinskih radova na izgradnji angio-sale - kaže ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Prema njegovim rečima, svi projekti koji su realizovani ili započeti u protekloj godini u Beranama, izuzetno su značajni za crnogorsko zdravstvo, ali posebno za zdravstvo severa Crne Gore. Kliničko-bolnički centar Berane biće za ponos, ne samo Crnoj Gori nego i šire. Za sve građane Crne Gore mora biti obezbeđena jednaka i sigurna zdravstvena zaštita - kaže Šćekić.

Kako je saopšteo iz KBC Berane, oprema za najsavremeniju angio-salu biće montirana u toku decembra. Do tada će se sprovesti i obuka kadra, pa se očekuje da će prve pacijente primiti početkom 2024. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!