PUT JOŠ SAMO OBEĆANJE:Nastavlja se agonija meštana rožajskih sela, ali i putnika ka granici sa Srbijom (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

14. 06. 2023. u 16:00

NI posle tri godine, uprkos silnim obećanjima i tri ministra koji su se bavli tim projektom, rekonstrukcija dvadesetak kilometara magistrale Rožaje-Špiljani, koja vodi ga graničnom prelazu Dračenovac odnosno ka Srbiji, nikako da bude okončana.

ПУТ ЈОШ САМО ОБЕЋАЊЕ:Наставља се агонија мештана рожајских села, али и путника ка граници са Србијом (ФОТО)

foto:MS

Navodno su kiše "pokvarila" poslednje u nizu obećanje iz Minstarstva kapitalnih investicija da će ovaj slučaj biti rešen - uskoro.

Zanimljivo, ova rekonstrukcija je počela u vreme ministra saobraćaja Osimana Nurkovića, kojeg je zamenio ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a da završi investiciju tešku oko 19 miliona evra, "obećao" je naslednik na toj funkciji Ervin Ibrahimović, rođeni Rožajac, kao i Nukrković koji je počeo sa projektom.

Ministar Ibrahimovićje u poslednjem obraćanju javnosti i meštanima koji su već nekoliko puta blokirali put u znak protesta, poručio "da još malo izdrže".

- Obavljen je razgovor sa izvođačem radova i čvrsto je odlučeno da se radovi što pre završe. Ako se dokaže krivica da izvođač nije odradio to što treba lično ću tražiti raskidanje ugovora. Svakodnevno smo u komunikaciji da izvođačem radova i sa Upravom za saobraćaj. Radovi će do sredine novembra biti završeni kazao je ministar Ibrahimović.

Sredstva iz kredita

Pompezno najavljeni projekat u vreme izbora 2020. godine, finansira Vlada Crne Gore preko Uprave za saobraćaj. Sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

- Ne možemo da verujemo šta nas je snašlo. Kolima nigde ne možemo, odsečeni smo od sveta, kaže Azem Dacić, meštanin sela Bać.

Naime, meštani oovg sela imaju najviše problema, posebno sa bolesnim ljudima, ali i onima koji su sticajem prilika bili povređeni pa su u nekoliko navrata morali okolo-naokolo do Rožaja, celih 60 kilometara do Doma zdravlja...

- Bogami, idemo po potrebi i do Novog Pazara - kažu meštani, koji se osećaju građanim drugog reda, već nekoliko godina koliko su se otegla obećanja "odgovornih" o završetku rekonstrukcije saobraćajnice, jedne od najfrekfentnijih u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana