ZBOG PADA POVERENJA GRAĐANA U NATO, PANIKA U DPS-U: Najnovije istraživanje dalo iznenađujuće rezultate - savez gubi poverenje

V.K.

22. 03. 2023. u 14:29

Najnovije istraživanje o percepciji građana o NATO-u koje je objavljeno u okviru godišnjeg izveštaja ove vojne alijanse pokazalo je da taj savez gubi poverenje u Crnoj Gori, najmanjoj članici!

ЗБОГ ПАДА ПОВЕРЕЊА ГРАЂАНА У НАТО, ПАНИКА У ДПС-У: Најновије истраживање дало изненађујуће резултате - савез губи поверење

Foto: V. K.

Navodi se da na referendumu o članstvu Crne Gore u NATO savezu, 48 odsto građana bi podržalo ostanak države u Alijansi, dok bi 32 odsto glasalo protiv. Uz to, većina građana Crne Gore, njih 55 odsto, smatra da članstvo u Alijansi čini manje verovatnim da neka strana nacija napadne zemlju, dok 31 misli suprotno.

Ovaj izveštaj izazvao je paniku u redovima bivšeg režima, pa je nekadašnji vojni ministar Crne Gore i poslanik opozicione Demokratske partije socijalista Predrag Bošković, u čije vreme je Montenegro postao članica ovog vojnog saveza, u saopštenju naveo da pad podrške NATO alijansi u Crnoj Gori treba da zabrine sve odgovorne strukture u državi. On je iskazao zabrinutost DPS-a povodom rezultata ovog istraživanja.

- Činjenica da u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, a kada se NATO–u okreću i do juče neutralne države, u Crnoj Gori opada podrška Alijansi, trebalo bi ozbiljno da zabrine sve odgovorne strukture u državi. No, kako vidimo, oni gotovo i da nisu ni registrovali te podatke – što uostalom i na najbolji način ilustruje to u kojoj su meri sami afirmisali transatlantske vrednosti i sam značaj članstva u NATO, naveo je Bošković i dodao:

-U isto vreme vlast je dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele – od javnih okupljanja do zabranjivanja koncerata – pri čemu se „oslobađala“ apsolutno svih kadrova koji su se na bilo koji način bavili ljudima koji su povezani sa ruskim tajnim službama. Zato ovaj rezultat, nažalost, nije iznenađujući, a kako u partijama vladajuće većine i onima koje su nastale iz nje ili preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a za očekivati je da negativni trendovi budu i nastavljeni, poručio je Bošković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna