KRIMINALITET U NOVOM NIJE U PORASTU: Od početka godine 20 lica lišeno slobode

V.V.

22. 03. 2023. u 11:09

PREMDA su pripadnici hercegnovskog Centra bezbednosti i stanice kriminalističke policije od početka godine na teritoriji Herceg Novog rasvetlili veliki broj krivičnih dela,a lišeno je slobode 20 lica, činjenica je da kriminalitet u gradu nije u porastu.

КРИМИНАЛИТЕТ У НОВОМ НИЈЕ У ПОРАСТУ: Од почетка године 20 лица лишено слободе

Foto: V.V.

Šef Stanice kriminalistike Mitar Tadić informiše da je osim četiri razbojništva, rasvetljeno devet teških krađa, deset slučajeva nasiLja u porodici i više ostalih krivičnih dela.

- Za devet krivičnih dela imovinskog kriminaliteta – teških krađa, procesuirano je devet lica. Registrovano je jedno krivično delo nedozvoLjene polne radnje i procesuirano jedno lice.  Registrovana su dva krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, oštećena lica su bila državljani Turske, Iraka i Ekvadora a izvršioci dva lica iz Kolumbije, jedan državLjanin Srbije i jedan Crne Gore.

Deset lica procesuirano je od početka godine za dela iz oblasti nasiLja u porodici. Registrovana su i krivična dela iz oblasti ulične prodaje narkotika i podnesene su tri krivične i tri prekršajne prijave. U skladu sa preventivnim i represivnim aktivnostima i u cilju rasvetljavanja drugih krivičnih dela, obavljeno je šest pretresa stanova,rasvetljena su tako tri krivična dela, a ukupno je od nove godine 20 lica lišeno slobode.

Tadić ističe da sagledavajući uporedni period u odnosu na prošlu i godinu ranije, za prva tri meseca može istaći da kriminalitet nije u porastu, već da je reč o trenutnim pojavnim oblicima izvršenja krivičnog dela.

- Pratimo situaciju, kako prilazimo turističkoj sezoni sa kojom dolaze i određeni vidovi i pojavni oblici kriminaliteta, očekujemo eventualno blago povećanje najverovatnije imovinskih delikata, kako nam analitički podaci mogu ukazivati, kaže Tadić.

Kao i sve ostale aktivnosti i pripreme pripadnika ovih službi za sezonu su kontinuirane, planske, ciljane i koordinisane, ocenio je Tadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna