NA LINIJI LEPETANI –KAMENARI: Prvog dana Vasilije radi sve tri smene

B. DABIĆ

19. 02. 2023. u 06:35

NAKON što je u ponoć 18. februara Pomorski saobraćaj “vezao” sve svoje trajekte pošo je ugovor raskinut, na jedinoj tajektnoj liniji od Lepetani - Kamenari prvog dana vikenda saobraćao je samo jedan tajekt.

НА ЛИНИЈИ ЛЕПЕТАНИ –КАМЕНАРИ: Првог дана Василије ради све три смене

Foto:RTCG

Trajekt “Vasilije” zbog "Dana  mimoze" u Herceg Novom radiće u sve tri smene, međutim, njegovi kapacititi ne mogu da zadovolje frekventnu dionicu pa se čekalo na ukrcaj I diže od sat vremena.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obaveštava javnost da će trajektna linija Kamenari-Lepetane saobraćati u noći između subote i nedelje,  od 22 do 6 časova ujutru zbog svečanosti „Dana mimoze“ u Herceg Novom.

Od 19. Februara, pa nadalje trajekt “Vasilije” će saobraćati u periodu od 6 do 22 časa.

"Prevoz putničkih vozila i putnika je besplatan u periodu do uspostavljanja saobraćaja u punom kapacitetu, naveli su iz Morskog dobra Državno preduzeće Javno preduzeće za upravljanje  Morskim  dobrom u petak je  jednostrano raskinulo ugovor sa  kompanijom Pomorski saobraćaj, koja je od ponoći obustavila tu liniju.

Putnike i automobile prevozi samo trajekt “Vasilije” kompanije YU Briv construction iz Kotora, a liniju je preuzelo Morsko dobro, koje je oganizovalo besplatan prevoz.

Trajekt može da primi samo 20-ak malih vozila i kombija, zbog čega su stvorene gužve posebno u Lepetanima, gde se čeka na ukrcaj više od sat vremena. Saobraćaj reguliše Komunalna policija uz asistenicu policije.

Autobusi i kamioni preusmeravaju se na alternativni put preko Kotora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu