ISTINA O STRADANJU 47 OSOBA JOŠ SE PRIKRIVA: U Bijelom Polju obeleženo 17 godina od jezive železničke nesreće na Bioču

M. SEKULOVIĆ

22. 01. 2023. u 22:39

POZIVAMO poslanike i šefove poslaničkih klubova da pokrenu parlamentarnu istragu u vezi železničke nesreće na Bioču, a u cilju rasvetljavanja slučaja treba da se uključi glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović kao i članovi Vlade.

ИСТИНА О СТРАДАЊУ 47 ОСОБА ЈОШ СЕ ПРИКРИВА:  У Бијелом Пољу обележено 17 година од језиве железничке несреће на Биочу

Opština Bijelo Polje

Ovo je u nedelju prilikom odavanja počasti žrtvama železničke nesreće na Bioču kod Podgorice 2006. godine, u kojoj je poginulo 47, a povređeno više oko 200 putnika, polaganjem venaca na spomenik u Bijelom Polju, kazao otac jednog od stradalih putnika Goran Vojinović, iz Bijelog Polja.

Vojinović je potom izneo svoja saznanja o dešavanjima koja su prethodila tragediji.

- Godinama unazad su opredeljivana milionska sredstva za održavanje železničke infrastrukture u Crnoj Gori, koja su, nažalost, na osnovu odluka menadžmenta izdvajana za velike otpremine, kupovinu stanova, povoljne kredite i ko zna zasta još. Tako je kobnog dana mašinovođa Filipović nakon dolaska iz Bara u Bijelo Polje, napustio voz uz obrazloženje da je neispravan. Menadžment je uključio Slobodana Drobnjaka koji je, i pored informacije da voz nije ispravan, krenuo na put. Na stanici Lutovo zaustavio je voz i obavestio nadređene da voz nije za dalju vožnju. Nakon insistiranja da voz mora da krene pokrenuo je mašinu. Nedugo zatim više vagona je izletelo iz šina i survalo se u provaliju i to na mestu na koje je upozovala tadašnja kontrola Železnica Crne Gore i Srbije - kazao je Vojinović.

On je naglasio da ukoliko poslanici i Vlada ne reaguju na njihov poziv da će ih smatrati saučesnicima.

-Dužni smo da ovu veliku tragediju pamtimo i ne zaboravimo kako se ne bi događale slične tragedije - kazao je predsednik NVO "Voz neprebola" Vesko Vlahović, u prisustvu porodica nastradalih, preživelih putnika, delegacija opštine i građana.

U ime Opštine Bijelo Polje, venac na spomen obeležje položili su predednik Petar Smolović, predsednik Skupštine opštine Ernad Suljević i sekretarka za finansije Alida Nuhodžić. U najtežoj železničkoj nesreći u Crnoj Gori, u vozu na liniji Bijelo Polje-Bar, poginula su 24 putnika iz Bijelog Polja. U ponedeljak u podne biće položeno cveće i na Bioču, pred spomenikom stradalim putnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove